Acuzat de 24 de infracțiuni, antrenorul de gimnastică s-a sinucis!

Tragedie fără margini, în echipa americană de gimnastică artistică – antrenorul coordonator John Geddert s-a sinucis ieri, după orele de antrenament, după ce a fost pus oficial sub acuzare, de către procurorul Statului Attorney Michigan, pentru 24 de infracțiuni! Antrenorul era învinuit pentru trafic și maltratări de persoane, două acuze erau pentru infracțiuni sexuale, una pentru crimă organizată și alta pentru declarații mincinoase în fața poliției.

Geddert, în vârstă de 63 de ani, intrase sub lupa poliției de acum trei ani, ca urmare a mărturiilor împotriva lui, din partea unor gimnaste, care l-au acuzat și pe medicul Larry Nassar. Geddert a fost învinuit că a știut și a permis abuzurile sexuale ale lui Nassar. Alte sportive au mărturisit că fost abuzate fizic și psihologic, dar și sexual, chiar de către antrenor.

Antrenorul John Geddert a fondat în 1996 unul din cele mai reputate centre de instruire din Statele Unite, sub numele de Twistars, pe care îl conducea împreună cu soția sa. El a negat toate acuzațiile, până la sfârșitul vieții. Dar, conform declarațiilor, s-a dovedit că el și-a forțat sportiviele, șase dintre ele fiind minore, la un regim de antrenament care a dus la multe răniri, vreme de un deceniu. Toate aceste acuzații i-ar fi putut aduce condamnări de până la 14 ani de închisoare, pentru cazurile de minori. Iar cele două abuzuri sexuale , comise asupra unor victime de vârste între 13 și 16 ani, i-ar fi putut aduce o altă condamnare, de data aceasta pe viață.

Procurorul general a raportat că Geddert a fost găsit mort prin împușcare, în locuința sa, după ce acesta promisese că se va prezinte din nou la secția de poliția.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*