„Acvilele” evoluează în Finlanda pentru păstrarea şanselor de calificare la Eurobasket

Bogdan Chitic

Echipa națională feminină de baschet a României va disputa astăzi, cu începere de la ora 14:00, în „Helsinki Arena”, din capitala Finlandei, un meci decisiv pentru păstrarea șanselor de calificare la Campionatul European din 2019. Pe ultima treaptă a podiumului în grupa E și fără victorie după primele două etape, tricolorele – printre care se regăsește și ploieșteanca Ioana Ghizilă (21 ani) – vor oferi replica reprezentativei nordice, aflată în aceeași situație, pe ultimul loc al ierarhiei.
În condițiile în care echipele naționale ale Sloveniei și Franței – aceasta din urmă vicecampioana europeană în exercițiu – se întâlnesc în meci direct la Celje, baschetbalistele pregătite de Dragan Petricevic au șansa ca, printr-o victorie în Finlanda, să se apropie la un singur punct de poziția secundă, care poate oferi un loc la întrecerea continentală de anul viitor, din Serbia și Letonia.
7-BÎn actuala campanie europeană, Ioana Ghizilă a bifat doar patru minute în înfrângerea din Franța, scor 45-87, dar evoluțiile foarte bune avute în Liga Națională în acest sezon, în tricoul Universității Cluj, l-au făcut pe selecționerul României, sârbul Dragan Petricevic – care, de altfel, se află și la cârma formației ardelene, să apeleze din nou la serviciile jucătoarei ploieştene. Alături de Ioana Ghizilă, din lotul României mai fac parte următoarele baschetbaliste: Gabriela Mărginean (AGU Kayseri – Turcia), Ashley Walker (Umana Venezia – Italia), Sonia Ursu (Sleza Wroclaw – Polonia), Elisabeth Pavel (ZTE NKK – Ungaria), Anemartie Parău (Sepsi Sf. Gheorghe), Ancuța Stoenescu (Sepsi Sf. Gheorghe), Tunde Kilin (Sepsi Sf. Gheorghe), Teodora Neagu (Sepsi Sf. Gheorghe), Irina Parău (Universitatea Cluj Napoca), Dora Ardelean (SCM Timișoara) și Gabriela Irimia (Olimpia CSU Brașov).
După jocul de la Helsinki, „acvilele” vor reveni mâine în țară, iar luni vor efectua două ședințe de pregătire în Sala Sporturilor „Constantin Jude”, din Timișoara. Marți, reprezentativa feminină a României va pleca spre Celje, unde va juca, în data de 14 februarie, cu începere de la ora 19:00, în „Gimnazija Center”, împotriva incomodei naționale a Sloveniei. Ambele partide disputate de tricolore în deplasare, cu Finlanda și Slovenia, vor fi transmise în direct pe canalul oficial de youtube al FIBA TV.
Câștigătoarele celor opt grupe de calificare, alături de cele mai bune șase locuri 2, vor obține biletele pentru Campionatul European din Serbia și Letonia, de anul viitor.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*