Adevăruri ascunse

Președintele Federației Române de Fotbal, prezent zilele trecute la Arad, a reliefat în culori vii situația fotbalului românesc. Că nu are dreptate, asta o demonstrează faptul că meciul amical dintre România și Turcia, care urma să se dispute la Craiova, a fost mutat la Cluj. Nu ar fi ceva deosebit, dar oare cum se explică faptul că interesele echipei naționale nu primează în fața unui banal meci amical dintre „U” Craiova și Slavia Praga. Există riscul de a mai apărea grupuri de interese care nu au nimic de-a face cu echipa națională.

Astăzi se va alege președintele Ligii Profesioniste de Fotbal dintre Gino Iorgulescu și Sorin Drăgoi. La prima vedere întrecerea este disproporționată, dar cum România este o țară a tuturor posibilităților, orice rezultat poate fi considerat normal.

În liga întâi, din șase jocuri disputate până acum, trei întâlniri au înregistrat mari probleme de arbitraj. Interesant că problema arbitrajelor de la noi îi preocupă pe cei mai mulți implicați în fenomen, numai cei în drept să ia măsuri nu o fac. Astfel fotbalul nostru nu va progresa niciodată.

Este greu de digerat înfrângerea echipei ACS Poli la o diferență de șapte goluri în fața echipei FCSB. Înaintea partidei, Duckadam și-a permis să desconsidere echipa timișoreană, ceea ce nu a trecut neobservat. Din păcate, jucătorii ACS-ului nu l-au contrazis, ba din contră, au întărit spusele acestuia.

Chiar dacă nu sunt îndreptățit de a analiza situația echipei, câteva observații se impun. Sunt câteva adevăruri ascunse bine păstrate să nu iasă la suprafață. Iar realitatea nu poate fi contestată. Cred ca ACS Poli are cei mai mulți jucători accidentați, numărul acestora menținându-se cu o constanță supărătoare. Fie programul de pregătire este intens și jucătorii nu fac față, fie vitaminizarea este una precară, fie refacerea nu este respectată cu strictețe. Sau mai grav, când jucătorii se sustrag programului. Poate o analiză obiectivă ar lămuri mai multe aspecte.

În liga a doua, UTA a reușit prima victorie din acest campionat pe teren propriu. Sosit de puțină vreme la Arad, Daniel Florea s-a integrat ușor și reușește să marcheze în fiecare partidă. Un rezultat bun a reușit și ASU Politehnica la Motru în fața unei echipe care acum câteva luni evolua în liga întâi. Ripensia a mai suferit o înfrângere și se află pe o pantă descendentă, dar cu răbdare, totul se poate redresa.

O situație rar întâlnită în liga a treia: din șapte jocuri disputate, șase au dat câștig oaspeților. Două victorii în deplasare atrag atenția, Gloria Cermei la Lugoj și Deva la Reșița, în fața a două echipe cu pretenții la promovare. Șirineasa a mai obținut o victorie externă, de această dată la Ghiroda. Pe lângă faptul că dispune de jucători valoroși, echipa din județul Vâlcea își dispută jocurile de pe teren propriu la Petroșani și l-a cooptat în conducere pe Constantin Gheorghe, fost arbitru cu un trecut tumultuos.

 

The post Adevăruri ascunse appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*