ADEVERTORIAL – DE LA 1 MAI, RETIM INCEPE COLECTAREA DESEURILOR IN LUGOJ (P)

Marti, 1 Mai, va intra in operare in municipiul Lugoj, noul operator de servicii de salubrizare, RETIM Ecologic Service SA. Incepand cu aceasta data se va implementa si noul sistem de colectare separata a deseurilor.
Programul de colectare a deseurilor in Lugoj poate fi consultat pe website-ul www.retim.ro in sectiunea Media. De asemenea, acesta este prezentat si pe afisele si fluturasii care se distribuie zilele acestea in tot municipiul.Sistemul implementat de catre ADID Timis si RETIM urmareste colectarea separata a deseurilor care pot fi reciclate si are cateva reguli simple de selectie, astfel incat fiecare tip de deseu sa ajunga in locul care ii este destinat.

 
In pubela galbena vor fi colectate doar deseurile reciclabile uscate: hartie si carton (cutii, ambalaje alimentare curate, caiete, carti, ziare, reviste, etc.), plastic (PET-uri, folie din plastic, pungi si ambalaje din plastic curate, flacoane de sampon, detergent, etc.) si metal (doze din aluminiu, ambalaje tetrapack – cutii de lapte, de tomate, sucuri – conserve, tuburi de alimente, folie de aluminiu).  Ambalajele din sticla (sticle si borcane) vor fi depozitate in recipiente de tip clopot, de culoare verde, amplasate in locatii publice, usor accesibile din oras.

 

In pubela neagra vor fi colectate deseurile reziduale, precum resturi alimentare (carne, peste, produse lactate, etc.), ambalajele care nu mai pot fi curatate, dar si alte deseuri reziduale (mucuri de tigarete, continutul sacului de la aspirator, etc.).                                    
             
Totodata, deseurile speciale (voluminoase, periculoase), vor fi colectate separat de cele reziduale si de cele reciclabile in cadrul unor campanii trimestriale care vor fi anuntate in prealabil.
Pe toata perioada de introducere a sistemului de colectare, RETIM Ecologic Service SA va asigura informarea tuturor utilizatorilor, atat din “casa in casa” in timpul activitatii de contractare, cat si prin intermediul campaniilor de informare si constientizare ce se desfasoara in presa scrisa si online, la radio si la TV.
Incheierea contractelor de salubrizare si respectarea regulilor de colectare separata a deseurilor reprezinta o obligatie legala pentru toti cetatenii, agentii economici si institutiile publice. Nerespectarea ei va fi sanctionata conform legislatiei in vigoare.

Colectarea separata a deseurilor a inceput deja pe data de 22 ianuarie 2018 in orasele Buzias si Recas, respectiv in comunele Cheveresu Mare, Darova, Nitchidorf, Sacosu Turcesc, Racovita, Bara, Boldur, Criciova, Gavojdia, Nadrag, Stiuca, Victor Vlad Delamarina, Balint, Belint, Costeiu, Topolovatu Mare, Ghizela, Secas, Brestovat si Bogda.

Alaturi de Lugoj, colectarea va incepe pe 1 Mai 2018 si in localitatile Tapia si Maguri.

Persoanele fizice, juridice si institutiile publice care inca nu au semnat contractul de salubrizare, pot face asta la punctul de lucru deschis pe strada Memorandului, la fosta baza IRTA (vis-à-vis de Policolor si langa fabrica de paine). Mai multe detalii pot fi obtinute la tel. 0756 161 907 intre orele 12.00 -19.00. Numarul de telefon al dispeceratului RETIM este 0799 109 521, apelabil intre orele 7.30 – 21.00.

 

(P)

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*