Adio, bazin acoperit! Conform specialiștilor, proiectul a fost făcut de un “prost”

Administrația lugojeană, prin primarul municipiului, a anunțat că va renunța la repunerea în funcțiune a bazinului acoperit inaugurat în 2016 de fostul edil.
Practic, municipalitatea lugojeană nu mai are nici un bazin funcțional după închiderea ștrandului mare, ca urmare a unor deficiențe la structură și distrugerea în urma inundațiilor de anul trecut a bazei acvatice pe de insula din Cotu-Mic.

Autoritățile locale actuale susțin că proiectul bazinului acoperit din Ștrand a fost greșit din start și pe cale de consecință nu vor mai fi alocați bani pentru încercarea de a fi dat în folosință.

“Cu privire la bazinul acoperit, sincer, nu cred că o să mai poată fi vreodată reparat. Atât de prost au fost făcute lucrările. La momentul actual este un proces în derulare cu o societate care-i în lichidare, al cărui patron a decedat. Acei oameni au primit bani pentru echipamente, centrale, de 300.000-400.000 de euro, după ce au primit banii le-au cumpărat și le-au vândut la alții și nu le mai avem. A fost proiectat prost, pur și simplu un profesor universitar expert a scris în expertiză că a fost proiectat de un prost. Așa scrie negru pe alb.Cineva n-a citit proiectul tehnic și s-a apucat de lucrări și a executat după un proiect foarte prost făcut. Nu mai ai cum să-l repari. Probabil o să demolăm tot ce-i în interior, o să redimensionăm bazinul și o să facem de la zero, o să încercăm să ținem scheletul clădirii. Nu au fost semnate recepțiile finale. Totul a fost din bugetul local”, a explicat Claudiu Buciu, primarul Lugojului, la o televiziune din Timișoara.

În concluzie, încă un milion de euro din banii lugojenilor aruncați pe apa sâmbetei.

În plină vară cei care vor să se relaxeze la piscine au la dispoziție doar facilitățile privaților, dar la costuri ridicate, pornind de la 45 de lei în Lugoj, 30 sau 50 de lei în satele din jurul orașului care au pensiuni cu piscină.

Ad­mi­nis­tra­ția lugojeană a anunțat că a a­lo­cat bani pentru proiectare și urmează pentru execuția unui nou bazin la fostul hipodrom, construit cu bani de la bugetul local sau din finanțări externe, dacă vor fi accesibile.

Articolul Adio, bazin acoperit! Conform specialiștilor, proiectul a fost făcut de un “prost” apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*