Adio „imperechere din pix”! Barajul pentru promovarea in Liga 3 se va stabili din 2018 prin tragere la sorti

barajFRF va renunta din 2018 la „imperecherea din pix” pentru barajul de promovare in Liga 3, metoda care a adus Teleormanului multe avantanje in ultimii ani, dar si unele dezavantaje in anii trecuti.

Astfel, la vară, pe 16 iunie 2018 (ora 18:00, turul) şi 23 iunie 2018 (ora 17:30, returul), cele 42 de campioane judeţene care vor juca pentru 21 de locuri promovabile în Liga 3 îşi vor afla adversara directă în urma tragerii la sorţi care se va efectua la FRF. Noutatea o reprezintă faptul că se face tragere la sorţi şi că federalii au format şapte regiuni, fiecare cu câte şase judeţe în componenţă. Deci nu se va mai ţine cont în momentul stabilirii jocurilor de învecinarea judeţelor sau de faptul că în sezoanele trecute respectivele reprezentante s-au mai întâlnit la baraj.

Cele 42 de campioane judeţene de fotbal vor juca meciuri de baraj în sistem eliminatoriu, tur-retur, pe terenul fiecărei echipe, pentru a obţine promovarea în Liga a 3-a.

Campioana judetului nostru a fost repartizata in Regiunea 5, alaturi de judetele Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş si Dâmboviţa.

în conformitate cu împărţirea pe regiuni administrative a ţării şi ţinând cont de necesitatea de a avea şase judeţe în fiecare regiune, se împart cele 42 asociaţii rezultând următoarele 7 (şapte) regiuni:

• Regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Suceava, Vaslui
• Regiunea 2, Nord-Vest: Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj
• Regiunea 3, Centru: Alba, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu
• Regiunea 4, Vest: Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş, Gorj, Mehedinţi
• Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa
• Regiunea 6, Sud: Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Bucureşti, Ilfov, Prahova
• Regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Buzău, Vrancea

La jumatatea sezonului, primele clasate in cele 5 judete pe care viitoarea campioana a Teleormanului le poate intalni la vara la baraj sunt: U Craiova (DJ), Flacara Horezu (VL), Recolta Gura Sutii (DB), Vedita Colonesti (OT), Unirea Bascov (AG).

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*