Administrație pe butuci! Lugojul primește fonduri mai mici decât Dumbrava și mult sub Buziaș

Claudiu BuciuExecutivul a alocat 1,34 de miliarde de lei din fondul de rezervă pentru mai multe localități din țară.

Sumele sunt destinate pentru acoperirea unor nevoi urgente și pot fi folosite pentru acoperirea unor cheltuieli sau pentru continuarea unor proiecte de investiții.

În Timiș au fost alocate 48,99 de milioane de lei, bani care ajung în toate cele 99 de unități administrativ-teritoriale din județ.

Municipiul Timișoara se află în capul listei cu 9 milioane de lei, urmat de orașul Buziaș cu 2,5 milioane de lei.

Lugojul, al doilea municipiu ca număr de locuitori din cel mai vestic județ al țării, se pare că nu prea are trecere la accesarea de bani guvernamentali, deoarece a primit doar 900.000 de lei, asta în timp ce învecinatei comune Dumbrava i-au fost repartizați 954.000 de lei.

”Alocările vin să compenseze reducerile semnificative de venituri suferite de multe primării ca urmare a întreruperii unor activități economice ale agenților economici și, deci, a reducerii încasărilor de impozite și taxe locale”, a declarat Cătălin Iapă, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

Pe lângă cele trei localități menționate, în funcție de cuantumul sumelor primite, ierarhia din estul județului arată astfel: Făget – 750.000 lei, Fârdea – 700.000 lei, Găvojdia – 650.000 lei, Tomești – 600.000 lei, Belinț, Bethausen, Darova și Știuca – 300.000 lei, Balinț, Bara, Bârna, Boldur, Coșteiu, Criciova, Curtea, Mănăștiur, Margina, Nădrag, Ohaba Lungă, Pietroasa, Racovița, Traian Vuia și Victor Vlad Delamarina câte 250.000 lei.

Foto: Gabriel BrezeanuArticolul Administrație pe butuci! Lugojul primește fonduri mai mici decât Dumbrava și mult sub Buziaș apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*