Adrian Măr e noul mijlocaș sub vârstă al UTA-ei: „Un pas foarte important în cariera mea”

După plecarea lui Denis Rusu la CFR Cluj, UTA și-a completat lotul cu alt mijlocaș stânga talentat care se încadrează în regula jucătorilor Under. Adrian Măr (18 ani) a pus umărul la promovarea în Liga 1 a celor de la CS Mioveni, bifând 1623 de minute în 22 de prezențe în sezonul 2020-2021 al eșalonului secund. Per total, a reușit o pasă decisivă, dar și un gol în confruntarea din play-off pe care trupa lui Alex Pelici a câștigat-o cu 4-0 în fața marii rivale a „Bătrânei Doamne”, ASU Poli.

Originar din Beclean (județul Bistrița), oraș din care provine Cristi Costin, fostul mijlocaș al arădenilor până în vara lui 2019 când a făcut pasul la FC Voluntari, Măr a fost crescut de LPS Cluj. S-a încununat campion național la juniori republicani cu someșenii în 2019, câștigând și titlul de cel mai bun jucător al finalei (ocazie cu care a fost premiat de Lucian Sânmărtean, foto 2). S-a remarcat și la Sănătatea Cluj (în Liga a 3-a), iar vara trecută a fost testat de Șoimii Lipova. Flavius Sabău nu l-a reținut în lot, dar în cele din urmă a ajuns la CS Mioveni. E impresariat de Bogdan Apostu și se va prezenta la reunirea de luni a „Bătrânei Doamne”.

„E un pas foarte important în cariera mea. La Mioveni am progresat mult, dar sunt conștient că în Liga 1 va fi cu totul altceva.  În plus, UTA e un club de mare tradiție, cu mulți suporteri frumoși și trebuie să dai mereu maximum. Asta voi face eu începând de luni, la antrenamente, mă voi antrena la capacitate maximă, iar domnul antrenor va decide dacă merit să joc în campionat. Am vorbit puțin și cu Cristi Costin, mi-a spus că UTA oferă condiții foarte bune de performanță, de abia aștept să-mi încep aventura la Arad”, ne-a declarat Adrian Măr, care ar fi avut șansa să joace pe arena „Francisc Neuman” în meciul internațional cu Serbia, de acum trei luni de zile, dar nu a fost lăsat „sub tricolor” de cei de la Mioveni.

Odată cu achiziția lui Măr, Laszlo Balint are cinci variante de juniori. Portarul Mociu, mijlocașii Isac, Miculescu și Negoescu sunt ceilalți fotbaliști Under cu șanse de a juca în „alb-roșu”. Totodată, de luni, antrenorul utist i-ar putea testa și pe Alex Nagy și Andrei Gavrilă, fotbaliști de bandă și ei care au evoluat la Șoimii Lipova în stagiunea precedentă.

0
0

Articolul Adrian Măr e noul mijlocaș sub vârstă al UTA-ei: „Un pas foarte important în cariera mea” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*