Adrian Onica, program de candidatură la șefia AJF Timiș

Adrian Onica este primul dintre aspiranții la preluarea conducerii AJF Timiș care și-a depus dosarul de candidatură pentru funcția de președinte, în vederea scrutinului din 24 februarie, din cadrul Adunării Generale Ordinare a Asociației Județene de Fotbal, inițiativă pe care a abordat-o sub deviza ”Alege schimbarea!”, explicând din capul locului că ”am decis să candidez la funcția de președinte al AJF Timiș pentru a îndeplini opțiunile oamenilor de fotbal din acest județ care m-au încurajat să fac acest pas și pentru a aduce o schimbare în cadrul forului fotbalistic timișean”.

Adrian Onica, pe bancă alături de jucători ai Ripensiei Timișoara, în calitate de delegat al nou-promovatei în Liga 2

Iată în continuare, începând cu cuvântul introductiv, și conținutul platformei program întocmite de Adrian Onica în dosarul de candidatură depus la AJF Timiș pentru funcția de președinte al forului județean, în încercarea de a urca o treaptă în structura asociației, după ce în mandatul în curs a activat ca vicepreședinte precum și în cadrul Comitetului Executiv respectiv Comitetului de Urgență: ”Dragi alegători, de pe peste patru ani vă reprezint interesele în Asociația Județeană de Fotbal Timiș, în calitate de vicepreședinte. Știu care vă sunt doleanțele, care sunt problemele și mai ales care este potențialului acestei Asociații, care este și cea mai mare din România. Am decis să candidez la funcția de președinte al AJF Timiș pentru a îndeplini opțiunile oamenilor de fotbal din acest județ care m-au încurajat să fac acest pas și pentru a aduce o schimbare în cadrul forului fotbalistic timișean. Îmi doresc să devin președinte al AJF Timiş pentru a putea aduce județul nostru pe agenda națională ca  un  pol  de  schimbare  major în ceea ce privește organizarea și desfășurarea Asociației Județene de Fotbal. Vreau să putem spune împreună că „ora exactă se dă de la Timişoara”! Până acum m-am dedicat cel mai mult familiei și profesiei, dar cred că a venit momentul să folosesc la conducerea AJF Timiș, toate resursele şi cunoştințele acumulate pe parcursul vieții, în toate domeniile de activitate.

Cunoscuții mă ştiu de când eram jucător activ, arbitru, observator şi de la Ripensia Timișoara, unde activez din 2012. Sunt mândru ce am reușit cu “Ripi”: patru promovări, de la Municipiu la Liga a II-a, precum și o calificare spectaculoasă în sferturile de finală ale Cupei României în sezonul 2013-2014.

Regiunea de vest mi-a oferit șansa de a conduce echipe cu renume din fotbalul românesc, Astral Deta (Divizia C), Fortuna Covaci (LIga a II-a), UTA (liga a II-a) și din 2012 la Ripensia Timișoara”.

Onica a optat în completarea devizei ”Alege schimbarea!” în favoarea cuvintelor cheie ”Respect, performanță, stabilitate”, detaliind conform capitolelor de mai jos:

”OBIECTIVE, SCOP ȘI MANAGEMENT

Pasiunea pentru fotbal și practica dobândită mă face să cred că am competențele necesare să derulăm un plan managerial, viabil si profesionist pentru A.J.F. Timiș. Scopul și obiectivul major și principal este DEZVOLTAREA FOTBALULUI TIMIȘEAN. Orice persoană care va presta în cadrul AJF trebuie să aibă abilitatea și capacitatea individuală și colectivă de a munci și a se integra într-un sistem profesionist, trebuie, să joace “pe postul care este cel mai bine pregătit, să fie capabil să se perfecționeze continuu. În acest sens va trebui să ne implicăm pentru realizarea unui set de scopuri și obiective dupa cum urmează:

Reducerea cu 20% a taxelor de transfer, legitimare și vize anuale,

Eliminarea taxelor de transfer, legitimare și vize anuale pentru copii și juniori,

Modificarea Organigramei AJF în scopul eficientizării activității fotbalistice-fiecare comisie va avea un președinte care va coordona activitatea acesteia și a membrilor săi. Va avea autonomie decizională, scop propriu și specific, indicatori de performanță,

Management eficient, transparența financiară.

Implicarea în fotbal trebuie încurajată, iar cei care fac acest lucru trebuie sustinuți printr-un sistem corect, transparent. PERFORMANȚA trebuie să primeze într-un climat pozitiv, iar promovarea fair-play-ului este esențială.

Dezvoltarea unei competiții de fotbal în sală dedicată tinerilor, amatorilor prin colaborarea cu instituțiile publice, pentru a putea beneficia de infrastructura necesară disputări acestei competiții.

Accesarea de fonduri nerambursabile pentru efectuarea plății unui procent din costurile de transport ale echipelor pentru meciurile din deplasare, cu prioritate a echipelor de copii și juniori, efectuarea unor cursuri de pregătire și perfecționare în domeniu, dezvoltarea infrastructurii bazelor sportive, dotarea cluburilor cu echipamente proprii specifice, fonduri pentru premierea și recompensarea echipelor, jucătorilor, antrenorilor, etc.

Creșterea numărului de jucători legitimați

Creșterea numărului de echipe angrenate în competiții

Creșterea numărului de spectatori și persoane implicate în activitatea fotbalistică, personae fizice, juridice, factori decizionali, sponsori

Implementarea unui sistem informatic de evidență a jucatorilor, prin stocarea electronică a datelor care permit accesarea imediată precum și informarea corectă a celor interesați

Cooptarea în comisii a cât mai mulți tineri foști fotbaliști, antrenori, arbitri, care prin profesionalism, dinamism și seriozitate să creeze un climat nou, modern și plăcut de lucru

Asigurarea unor specialist pentru a fii membrii în cadrul organismelor cu atribuții jurisdicționale și comunicarea tuturor deciziilor pe siteul oficial al A.J.F. Timiș

Asigurarea unui climat de fair-play și convingerea că prin comisiile de specialitate, A.J.F. este echidistantă față de toate structurile sportive afiliate.

Ridicarea prestigiului A.J.F. prin diversitatea și calitatea competițiilor, prin modul de lucru și calitatea muncii prestate de salariații A.J.F.

Contribuția arbitrilor la jocul de fotbal este foarte importantă, în acest sens arbitrajul va trebui să mențină o linie de echilibru între cluburi, jucători și jocul de fotbal. Pentru aceasta vom lucra împreună cu C.J.A. Timiș să atragem câți mai mulți tineri către arbitraj, să identificăm arbitri talentați și să creștem în permanență calitatea arbitrajului.

Atragerea unui brand de renume local sau național alături de A.J.F. Timiș pentru sprijinirea activității asociației în cele mai bune condiții.

Punerea la dispoziție a unui portal online pentru a veni în întâmpinarea cluburilor, asociaților sportive pentru efectuarea mai facilă a transferurilor și nu numai,

Organizarea GALEI FOTBALULUI TIMIȘEAN, festivitate unde vor fi premiate cele mai bune echipe, cei mai buni jucători, antrenori și arbitri,

Organizarea SuperCupei A.J.F. Timiș, ce va opune câștigătoare Cupei României, faza județeană, și câștigătoarea campionatului ligii a -IV-a Timiș.

Conferințe de presă periodice

+

ROLUL MAJOR AL COPIILOR ȘI JUNIORILOR

A.J.F. Timiș va avea o atenție sporită și va fi de o importanță prioritară activitatea Comisiei pentru Copii și Juniori. În ultimii ani cluburile de fotbal s-au confruntat cu situaţii financiare din ce în  ce mai dificile, care au dus la restrângerea activităţii, iar primele vizate au fost secţiile de copii și juniori, fapt ce a dus la dispariţia antrenorilor care îi atrăgeau pe copii spre fotbal.

De la bun început dorim să  realizăm  o situație  reală  privind numărul copiilor legitimați si cei care participă efectiv în competiţii, deoarece este o discrepanţă  mare  între  realitate  și  birocraţie. Vom face o evaluare a numărului de echipe și a bazelor sportive, iar primele demersuri privind finanțarea cluburilor afiliate vor acoperi aria juniorilor, copiilor prin acţiuni și proiecte clare și aplicabile ce trebuie vină în sprijinul dezvoltării și creșterii nivelului competiţional. Vor fi premiați cei mai buni tineri fotbaliști pentru fiecare categorie de vârstă, precum și cei mai buni antrenori, prin decernarea unui trofeu individual.

Taxele pentru  legitimare  și viza  anuală  AJF pentru copii trebuie fie subvenţionate sau eliminate. Prin această  măsură,  echipele  de  copii și juniori ar fi motivate și ar conduce la atragerea unui număr cât mai mare într-un mediu organizat foarte bine.

Unele proiecte privind   accesarea de  fonduri nerambursabile se  vor aplica exclusiv pe latura copiilor și juniorilor, deoarece orice autoritate finanţatoare, locală, judeţeană, naţională ori europeană, pune accent deosebit pe această componentă și oferă buget consistent pentru proiecte ce implică copii sau tineri.

*

DEZVOLTAREA FINANCIARĂ

Nivelul finanțărilor cluburilor, nivelul de îndatorare, precaritatea financiară a

A.J.F. Timiș sunt subiecte care nu trebuie neglijate. Împreună putem ține piept acestui tăvălug numit nesiguranță, im- previzibilitate financiar-economică, prin colaborare și efort comun. Strategiile pentru dezvoltarea financiară, regândirea bugetelor prin accesarea de fonduri ne- rambursabile, sunt prioritatea comună. Stimularea creșterii bugetare a A.J.F. Timiș și implicit a cluburilor afiliate se va realiza după un plan managerial  sustenabil,  logic și progresiv în scopul implementării corecte și eficiente. Dezvolatrea fotbalului timișean determină atragerea și creșterea financiară.

Individual sau în colaborare cu A.J.F Timis   se   pot   accesa   fonduri    pentru o multitudine de proiecte, cursuri, achiziționare de echipamente, prestări servicii, dezvoltare infrastructurală etc. Suportul logistic pentru accesarea de fonduri nerambursabile va fi asigurat de către A.J.F. Timiș.

În  contextul  poziționării   geografice   a județului, ne vom axa și  pe  atragerea de fonduri europene transfrontaliere  și  in parteneriat cu judetele învecinate din Serbia și Ungaria.

PROIECTE ȘI ACCESARE FONDURI EUROPENE

 Vom înființa Comisia de Accesare a Fondurilor Nerambursabile, comisie ce va fi coordonată de Presedintele A.J.F. Timiș. Zona accesărilor de fonduri a fost neglijată total, iar orice întârziere costă timp pierdut, fonduri pierdute, accentuarea lipsurilor și dotărilor specifice, cum ar fi echipamente sportive, mingi de fotbal, maieuri, porți, plase, fanioane etc.

Prin accesarea de fonduri nerambursabile se poate obține reducerea semnificativă a plăților pentru cluburile afiliate în ceea ce privește baremurile de arbitraj și observare, a cheltuielilor privind transportul la meciurile din deplasare, cursuri de pregătire și perfecționare.

ORGANIGRAMA

AJF Timis este membru afiliat FRF,  fiind o structura sportiva de interes local, persoana juridica de drept privat, avand ca scop organizarea, coordonarea si controlul activitatii fotbalistice din judetul Timis, cu exceptia competitiilor organizate de FRF si sau LPF, singura autorizata in acest scop in teritoriul sau de competenta, conform Legii Educatiei Fizice si Sportului nr. 69/2000 si Statutului FRF.

Modul in care  este  organizata  intern o entitate reflecta abordarea acesteia asupra gestionarii domeniului sau de activitate. Noua organigrama trebuie sa genereze avantaje competitive prin imbunatatirea activitatilor, capacitatea de adaptabilitate si reactivitate la schimbari, cu respectarea prevederilor statutare.

Organigrama

ADUNAREA GENERALĂ

COMITETUL EXECUTIV

VICEPREȘEDINȚI   PREȘEDINTE                   SECRETAR GENERAL; COMISIA CENZORI

(I)        COMISIA: COMPETIȚII; DISCIPLINĂ; TEHNICĂ; PENTRU COPII ȘI JUNIORI

(II)      COMISIA: STATUTE ȘI REGULAMENTE; APEL; ARBITRI; ACCESARE FONDURI

*

IMPORTANȚA SOCIALĂ

Fotbalul este un vector social cu un foarte mare potențial în a consolida coeziunea socială, în a contura comunități mai puternice pe baza unor principii solide, de fair-play.

A.J.F. Timiș va demara parteneriate public-private, va susține acțiuni de organizare comunitară prin care timișenii de la mic la mare să practice și să promoveze fotbalul.  În baza unui protocol de colaborare cu ISJ Timis se va crea un rol deosebit de important pentru demararea unor campanii privind atragerea copiilor spre fotbal, încurajarea practicării fotbalului.

A.J.F. Timiș va avea toleranță zero  față de incidentele violente și/sau rasiste, va descuraja prin campanii și informări violența fizică și verbală, orice tip de  abuz ori intimidare.  Pentru  promovarea fair- paly competițional A.J.F. Timiș va anunța la începutul turului și returului de campionat cuantumul premiului financiar pentru cea mai fair-play echipă, precum și premiile financiare pentru echipele fruntașe din fiecare competiție desfășurată sub egida A.J.F. Timiș.

Politica educațională trebuie să includă și încurajarea practicării jocului de fotbal, iar în consecință A.J.F. Timiș va demara campanii informative în școlile timișene.

Realitatea importanței sociale prin prisma fotbalului este cunoscut, însă trebuie aplicată și încurajată în mod practic”.

 

 

The post Adrian Onica, program de candidatură la șefia AJF Timiș appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*