Adunarea Generală a AJH Timiș cu alegeri, pe 6 iunie. Echipe timișene, în fazele semifinală și finală pe țară în campionatele FRH

Peste nici 3 săptămâni, pe 29 mai, juniorii 2 ai clubului prim-divizionar alb-violet SCM Politehnica vor debuta contra lui AHC Potaissa Turda în grupele turneului final național de la Târgu Mureș, unde o zi mai apoi, joia, vor da piept contracandidatei CSM București, iar și alte formații timișorene și timișene vor fi implicate spre finele acestei primăveri în întrecerile semifinale și finale ale Campionatului Național FRH. Totodată, săptămânile viitoare vor aduce și Adunarea Generală a Asociației Județene de Handbal Timiș, programând pe 6 iunie și alegeri la conducerea forului.

Nu s-a încheiat în schimb parcursul din cele 4 serii a câte 6 formații a grupelor ”Valoare” la junioare 2, a treia clasată în întrecerea din sud-vest, LPS Banatul, găzduind astăzi de la 12 meciul din antepenultima etapă cu a doua clasată cu 4 puncte avans, Chimia Râmnicu Vâlcea, cel mai dificil duel rămas în programul timișorencelor, care vor mai juca la Reșița respectiv acasă cu HCM Craiova. Tot la nivelul junioarelor 2, dar la ”Speranțe”, duel astăzi al primelor două clasate în sud-vest, CSȘ Petroșani – ACS Leu Giarmata, în antepenultima etapă, între lider și urmăritoarea la un punct, ambele pe locuri de calificare în finala națională.

La categoria de vârstă imediat inferioară, a juniorilor 3, tot o reprezentantă a Banatului în faza finală a categoriei ”Valoare”, CS Unirea Sânnicolau Mare, pe când la ”Speranțe”, a doua grupă valorică, Școala cu clasele I-VIII Nr. 7 Timișoara, din Calea Lipovei, care se va alinia în turneul cu opt echipe de la Buzău, cu amendamentul participării juniorilor 3 de la LPS Banatul pe tronsonul paralel ministerial în finala națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar pentru gimnazii.

La cea de-a patra categorie de vârstă, a juniorilor IV, care nu se dispută sub forma grupelor valorice de ”Valoare” și ”Speranțe”, ci pe fostul stil clasic, fetele de la AS CH Cîtu și ACS Leu Giarmata vor juca în turneul semifinal național de la Caracal, iar băieții timișeni în cel de la Târgu Jiu, pe 17-19 mai, și anume Școala Generală 7, CS Unirea Sânnicolau Mare și Freedom Giroc, trio calificat în urma reșițenilor.

Încă o treaptă mai jos, Festivalul Național al finalelor celei mai mici categorii de vârstă, minihandbal, la juniori V, va reuni la start mai multe grupări timișene calificate după cele două turnee de la Arad și Reșița, ale regiunilor, întrecerea fetelor fiind stabilită deja a se desfășura la Băile Herculane, în sala sporturilor și a liceului din localitatea cărășeană, cu 54 de echipe implicate în intervalul 30 mai – 2 iunie. Din județul nostru, LPS Banatul se va alinia la startul Festivalului pe țară atât la fete cât și la băieți, la fel și în cazul CS Freedom Giroc-Chișoda dar și al celor de la Dominicii Moșnița Nouă, cu prezențe ale băieților de la CSȘ Lugoj și AS HC Cîtu, dar și ale fetelor de la CS Unirea Sânnicolau Mare, HC Jimbolia, ACS Leu Giarmata și Phoenix Buziaș.

Apropierea verii va aduce totodată Adunarea Generală a Asociației Județene de Handbal Timiș, stabilită deja a se desfășura joi 6 iunie, data de 23 mai fiind limită pentru anunțarea candidaturilor la ocuparea posturilor din scrutinul la alegeri pentru noua conducere a AJH Timiș.

În fine, semnalarea câștigării de către CSM București a finalei Campionatului Național de juniori mari, I, 23-22 în ultimul act al turneului final ”Valoare” de la Cluj contra celor de la CSȘ Sighișoara, duel și între fii ai unor foști sportivi și antrenori de handbal din Timișoara, Caba la cei din capitală și Cîtu la ardeleni. AHC Potaissa Turda a câștigat cu 37-35 finala mică în fața celor de la CSM Bacău, urmați în a doua jumătate a ierarhiei turneului final de CSȘ2 Baia Mare, LPS Suceava, CSM Școlar Reșița și CSM Ploiești.

 

 

 

The post Adunarea Generală a AJH Timiș cu alegeri, pe 6 iunie. Echipe timișene, în fazele semifinală și finală pe țară în campionatele FRH appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*