Adversară din Statele Unite ale Americii pentru Ana Bogdan, în primul tur la Australian Open

Tenismena prahoveană Ana Bogdan și-a aflat adversara din primul tur al Turneului de Mare Şlem Australian Open, programat să se dispute la Melbourne, între 8 şi 21 februarie, ieri dimineaţă având loc tragerea la sorţi a tabloului principal.
Aflată pe locul 93 în clasamentul mondial WTA, sportiva din Sinaia o va întâlni pe jucătoarea Danielle Collins, din Statele Unite ale Americii, jucătoare situată pe locul 46 WTA. Cele două sportive s-au mai întâlnit o singură dată în meciuri directe din circuitul WTA, în 2018, la Monterrey, în Mexic, când Ana Bogdan s-a impus clar, în două seturi, scor 6-2, 6-4.
De altfel, 2018 a fost şi cel mai bun an al sportivei prahovene din circuitul mondial, ajungând pe cea mai bună poziţie a sa din ierarhie, până acum, locul 59. De partea cealaltă, Danielle Collins a fost şi pe locul 23 în clasamentul WTA, în 2019, când a ajuns până în semifinalele turneului de la Melbourne, cea mai bună performanţă a sa de până acum în competiţiile de Mare Şlem.
Câştigătoarea dintre Ana Bogdan şi Danielle Collins se va confrunta, în turul secund, cu învingătoarea dintre a şasea favorită a turneului, Karolina Pliskova (locul 6 WTA), din Cehia, şi italianca Jasmine Paolini (locul 97 WTA).
De menţionat că, pe tabloul principal de la Australian Open, se mai regăsesc încă cinci jucătoare din România, în frunte cu Simona Halep, a doua favorită a întrecerii, care o va întâlni, în primul tur, pe australianca Lizette Cabrera (locul 140 WTA).
Patricia Ţig (locul 56 WTA) şi Sorana Cîrstea (locul 72 WTA) se vor confrunta în meci direct, în vreme ce Irina Begu (locul 79 WTA) o va întâlni pe sârboaica Nina Stojanovic (locul 100 WTA), iar Mihaela Buzărnescu (locul 138 WTA) se va duela cu a opta favorită a turneului, canadiana Bianca Andreescu (locul 8 WTA).

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*