Advertorial: Deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș: Intimidare și presiune pe cetățenii din Vișeu de Sus care au semnat inițiativa fără penali

La Vișeu de Sus se exercită presiuni asupra celor 588 de vișeuani care au semnat listele „fără penali”. Acesta a trimis adrese către cetățeni,prin care îi convoacă la sediul primăriei. Aici oamenii sunt puși, în fața mai multor funcționari din primărie, să dea o declarație scrisă că au semnat în cadrul campaniei.

„ Administrația din Vișeu de Sus urmărește intimidarea propriilor cetățeni. Cei 600 de vișeuani au afirmat prin semnăturile lor că România trebuie să aibă toleranță zero față de politicienii corupți, care-și folosesc funcția doar pentru a favoriza firmele de familie și pentru a-și crește conturile în bancă. Primaria s-a opus acestei campanii încă din perioada strângerii de semnături, când a refuzat amplasarea unui cort în oraș”, a declarat deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș.

În fața acestei nelegalitățile aducem la cunoștință semnatarilor în campania „fără penali”următoarele lucruri:
• Nimeni nu este obligat să răspundă convocării primăriei. Primăria nu poate anula decât acele semnături pentru care primește o contestație scrisă.
• Nimeni nu poate fi forțat să dea o declarație împotriva propriei voințe. Validarea semnăturilor NU depinde de recunoașterea în scris a semnăturii. Primăria este OBLIGATĂ de lege să constate validitatea ei dacă datele de identificare a persoanei sunt corecte.
• Cetățenii care sunt constrânși sau șantajați să scrie sau să semneze diverse declarații sunt rugați să ne contacteze de urgență pentru a le acorda sprijinul juridic în vederea depunerii unor plângeri penale împotriva celor care săvârșesc astfel de fapte.

Deputat USR Maramureș,

Vlad Emanuel Duruș

(P)

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*