ADVERTORIAL: Severica Covaciu, senator PMP  Maramureș, ia atitudine : solicitare adresată Ministrului Culturii privind alocarea de fonduri pentru reabilitarea casei  memoriale George Pop de Băseşti!

ADVERTORIAL: Severica Covaciu, senator PMP  Maramureș, ia atitudine : solicitare adresată Ministrului Culturii privind alocarea de fonduri pentru reabilitarea casei  memoriale George Pop de Băseşti!

Severica Covaciu, senator PMP  Maramureș,  a adresat o solicitare Ministrului Culturii, privind alocarea de fonduri pentru reabilitarea casei  memoriale George Pop de Băseşti, aflată într-o stare avansată de degradare :

 Stimate domnule ministru, George Pop de Băseşti, preşedintele Adunării Naţionale de la Alba Iulia din 1918, eveniment care a consfințit reîntregirea neamului românesc, este figura marcantă a celui mai important moment din istoria naţiei noastre. În calitate de deputat în Parlamentul Ungariei şi preşedinte al Partidului Naţional Român, a militat decenii la rând pentru recunoaşterea drepturilor românilor din Ardeal, în ciuda opoziţiei politice înfruntate la vremea respectivă. În mod evident, unul dintre simbolurile Marii Uniri este şi casa memorială, care se regăseşte în comuna sa natală din judeţul Maramureş.

Din diverse cauze, pe care nu le voi enumera aici, ea se află acum într-o avansată stare de degradare. Fapt pentru care autorităţile locale din judeţ au solicitat în repetare rânduri fonduri pentru reabilitarea sa. După ani şi ani de intervenţii, a fost alocată suma de un milion lei, care acoperă mai puţin de jumătate din ceea ce înseamnă necesarul reabilitării obiectivului, în ansamblul său.

Chiar şi aşa, dincolo de alocări de fonduri şi declaraţii de presă, lucrurile nu prezintă niciun fel de schimbare. Banii nu au intrat în contul Primăriei Băseşti, autoritatea care administrează clădirea, iar lucrările de reabilitare sunt blocate. Mai sunt câteva luni până la marea aniversare a Centenarului Unirii, iar unul dintre rarele simboluri ale evenimentului zace în ruină. Numeroasele etape necesare implementării şi finalizării proiectului ne îndepărtează tot mai tare de perspectiva realizării sale până la data de 1 decembrie, 2018.

Aşadar, stimate domnule ministru, vă rog să îmi comunicaţi care este data certă la care suma de bani alocată de la bugetul central va intra în contul Primăriei Băseşti şi cine este responsabil pentru un eventual eşec al acestui proiect, care este la limita realizării sale?

 (P)

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*