Aer de podium în Sebiș – Craiova II! Cojocaru: „Va trebui să jucăm cu cap, păstrând determinarea de la meciul cu Deva”

Odată spartă gheața la capitolul victorii (3-0 cu CNS Cetate Deva) și în 2018, Național Sebiș vrea să se înscrie pe o pantă ascendentă ce s-o țină cât mai mult posibil în „cărțile” promovării. La -12 de liderul Șirineasa (e adevărat cu meciul de acasă cu Cermeiul încă de disputat) e încă frig, dar matematica lasă lucrurile deschise. Pe de altă parte, formația de pe Crișul Alb știe că orice alt pas greșit e interzis și de aceea îndreaptă toate armele spre „satelitul” efervescent al Craiovei mâine, începând cu ora 15.

Practic, e și un test al voinței pentru echipa sebișeană. Împotriva unor jucători care vor alerga 90 de minute plus prelungiri și se vor bate pentru fiecare minge, Săulescu și colegii săi trebuie să facă un meci aproape perfect pe ambele faze ale jocului. „Jucăm acasă, trebuie să construim și știm că vom avea de alergat poate mai mult ca altădată pentru a-i ține piept adversarului. Bineînțeles trebuie atitudine și concentrare pentru că la Sebiș trebuie să câștigăm mereu, împotriva fiecărui adversar. Vom da peste o echipă preocupată de joc, căreia îi place posesia și care-și dezvoltă în mare viteză acțiunile. Contând doar pe jucători tineri, dornici de afirmare, care au numai de câștigat din fiecare meci, Craiova nu se dă niciodată batută. Avem exemplul recent al meciului de la Cermei, când a revenit de la 0-2 la 4-2. Va trebui să jucăm cu cap, să nu lăsăm nimic la voia întâmplării și să ne păstrăm determinarea de partida de marți, cu Deva”, explică managerul Naționalului, Călin Cojocaru.

Dincolo, oltenii sunt de luni în Vestul țării. Marți, s-au impus cu 4-2 (goluri Buzan – 2, Constantin  și Frăsineanu) pe terenul Centrului de Pregătire Timișoara, iar joi s-au mutat mai aproape de Sebiș, la Păuliș. „Misiunea noastră este să creștem jucători pentru prima echipă a Craiovei și, de ce nu, pentru fotbalul românesc. De altfel, am și dat câțiva jucători la Liga 2-a în această primăvară, printre care și pe Iuga la UTA. În campionatul Ligii a 3-a jucăm fiecare meci la victorie, adică mereu pe cartea atacului, sperând că vom înscrie cel puțin cu un gol mai mult decât adversarul. Ne va fi greu să scoatem un rezultat bun la Sebiș, căci întâlnim o formație bună la acest nivel, cu pretenții de promovare, dar mergem să jucăm ca peste tot și împotriva oricui”, a punctat Corneliu Papură, antrenorul Craiovei II, care se bazează pe 16 jucători în deplasarea de pe Crișul Alb.

La gazde, Ruță este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, iar Petculescu – incert. Dincolo, din formulele de joc din prtimele etape ale anului vor absenta Mihăilă sau Baicu. În tur, Craiova II s-a impus cu 4-1, chiar dacă a evoluat mai mult de o repriză în zece oameni.

Formații probabile:

Național Sebiș: Cr. Poiană – Poștoarcă, Pîslaru, Dumitrache, Siminic – Sz.  Vereș, Pintea – Săulescu, Mărgărit, Onțel – Enciu.

CSU Craiova II: Dică – Borța, Ion, Puțaru – Trocan, Enache, Constantin, Buzan – Trancă, Zbona, Frăsineanu.

Arbitri: Claudiu Gaitin – Alexandru Filip, Marian Botaș (toți din Timișoara)

Observatori FRF: Cornel Pantea, Petru Boroș (ambii Oradea)

0
0

Articolul Aer de podium în Sebiș – Craiova II! Cojocaru: „Va trebui să jucăm cu cap, păstrând determinarea de la meciul cu Deva” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*