Află de ce ai nevoie atunci când te muți la curte nouă

O casă cu grădină poate fi un vis pentru unii și o bătaie de cap pentru alții, care n-ar schimba statul la bloc pe nimic. Alegerea locuinței ține, într-adevăr, de nevoile fiecăruia, însă dacă faci parte din prima categorie și abia ai renunțat la o curte de bloc pe o curte la casă, trebuie să te pregătești corespunzător. Începuturile sunt cele mai dificile, în special atunci când trebuie să îți compui o trusă completă de unelte, dar, pas cu pas, lucrurile se pot pune în mișcare.

În funcție de spațiul de care dispui, poți începe o mulțime de proiecte în grădină sau curte. Totuși, ca să nu ceri în continuu unelte împrumut noilor vecini, este util să îți creezi propriul arsenal cu care să te descurci în afara casei.

Iată patru unelte de bază care îți vor face viața mai ușoară

 

Plantator de semințe

Indiferent dacă dorești să-ți pui gazon, flori sau legume, un dispozitiv de plantare îți este indispensabil dacă nu vrei să depui o muncă anevoioasă și să plantezi manual semințele. Un dispozitiv de plantare îți va asigura o operațiune de plantare uniformă, rapidă și la adâncimea potrivită, astfel că nu poți să dai greș și să riști să nu-ți iasă semințele plantate.

 

Motocoasă

Lucrul în curte în zilele noastre nu mai presupune să petreci ore în șir făcând aceeași activitate, fără să ai timp de altceva, iar acest lucru se întâmplă datorită evoluției tehnologiei. În ceea ce privește tunsul gazonului, situația este aceeași: motocoasa a înlocuit demult coasa manuală și, în plus, pe Atomico.ro ai suficiente opțiuni de a alege cum dorești să o utilizezi, după preferințe: de la motocoasa de umăr, ușor de controlat, până la o întreagă aventură cu tractorul de tuns iarba. Indiferent ce alegi, în sezonul de vară motocoasa va deveni o unealtă indispensabilă.

 

Scule electrice

Opțiunile pe care le ai la curte sunt, de obicei, două: fie ceva trebuie reparat, fie vrei să redecorezi. De aceea, vei avea mereu nevoie de uneltele de bază, chiar dacă vorbim de un fierăstrău, de o mașină de găurit sau de o unealtă de sudură. Este bine să le ai la îndemână și pe acestea și să reușești să-ți faci treaba rapid, deci poți să ai în vedere mai degrabă sculele sculele electrice decât cele manuale.

 

Generator de curent

Accesoriul grădinii de care îți vei da seama că ai nevoie chiar atunci când nu îl ai, este un generator de curent. Adesea se întâmplă să fii în mijlocul unei lucrări și să aibă loc o pană de curent când îți e lumea mai dragă și te vei regăsi nevoit să amâni activitățile pe mai târziu. De aceea, un generator de curent este mereu util. După ce decizi ce generator ți se potrivește pe lângă casă și consulți cu atenție toate opțiunile, ai încredere că o astfel de achiziție îți va fi un aliat de încredere.

Lista poate continua, pentru că ”febra” uneltelor de grădinărit te va purta prin cele mai excentrice unelte odată ce începi să-ți construiești propria trusă de muncă. Totuși, aceste patru investiții de bază îți vor salva timp și energie în special la început, când curtea este într-un stadiu incipient.

 

Sursă foto: Unsplash.com

Articolul Află de ce ai nevoie atunci când te muți la curte nouă apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*