Agentia Mara International Tour va propune: Circuit exotic-Thailanda, Cambodgia si Vietnam- cu avionul din Cluj

Circuit exotic-Thailanda, Cambodgia si Vietnam- cu avionul din Cluj

 THAILANDA – CAMBODGIA –VIETNAM, ZBOR DIN CLUJ-NAPOCA CU COMPANIA TURKISH AIRLINES

BANGKOK – SIEM REAP – HO CHI MINH – HOI AN – DANANG – HUE – HALONG BAY – HANOI

Perioada: 19.02 – 05.03.2018 (15 zile / 12 nopti)
Ziua 1 (19.02, luni): CLUJ-NAPOCA – ISTANBUL
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul international Avram Iancu din Cluj-Napoca la ora 07:45 pentru imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia Istanbul. Sosire la Istanbul la ora 12:25 si plecare spre Bangkok la ora 20:05
Ziua 2 (20.02, marti): BANGKOK – CHAO PRAYA (optional)
Sosire in Bangkok la ora 09:45 si transfer la hotel pentru check in. Tur de oras de jumatate de zi in Bangkok cu ghid local. Vom incepe vizita Marelui Palat, cea mai frumoasa marturie a vechiului regat siamez si resedinta regilor Thailandei si continuam cu vizitarea templelor Wat Traimit (Budha de Aur – statuie din aur masiv inalta de 3 metri si greutate de 5 tone si jumatate) si Wat Pho (Budha Culcat – statuie gigantica, suflata cu aur, de 15 metri inaltime si de 46 metri lungime, cu talpi frumos incrustate in sidef). Seara, optional, o cina la un restaurant pe o barca traditional thailandeza pe raul Chao Phraya. Se vor servi mancaruri traditionale si spectacolul va cuprinde muzica live (pret informativ excursie, valabil pentru minim 20 persoane participante: 55 EUR/pers). Cazare Hotel IBIS Styles Khaosan Viengtai 3* sau similar in Bangkok.
Ziua 3 (21.02, miercuri) BANGKOK – PIATA PLUTITOARE
Mic dejun. Vizita la piata plutitoare Damnoen Saduak. Turul va incepe dimineata devreme cu vizita la cea mai cunoscuta piata plutitoare din Thailanda, pana la destinatie admiram campurile de orez, orhidee si plantatiile de cocos. Dupa participarea la piata plutitoare unde vom avea ocazia sa ne plimbam cu barca printer sutele de comercianti si chiar sa cumparam fructe proaspete sau preparate delicioase, vom face o oprire si la templul Pra Pathom Chedi din provincia Nakorn Pathom, considerat a fi cea mai inalta pagoda din lume (12 m). Dupa amiaza ne vom intoarce in Bangkok si vom avea timp liber pentru cumparaturi. Cazare Hotel IBIS Styles Khaosan Viengtai 3* sau similar in Bangkok.
Ziua 4 (22.02, joi) BANGKOK – SIEM REAP
Mic dejun. Vom parasi Thailanda cu autocarul si ne vom indrepta spre Siem Reap in Cambodgia (400 km, aprox. 6 ore). La sosire, check in la hotel dupa care com participa la o croaziera pe lacul Tonle Sap, cunoscut ca fiind cel mai mare lac cu apa dulce din sud-estul Asiei si principala sursa a industriei piscicole din Cambodgia. Datorita musonului care aduce precipitatii in lunile mai-octombrie, suprafata lacului creste de la 3000 la 10000 km patrati. In jurul acestui lac locuiesc mai mult de 3 milioane de oameni si vom avea prilejul de a vedea „satul plutitor” a carui locuinte isi schimba pozitia in functie de curenti sau de nivelul apei. Seara, cina cu spectacol traditional „Apsara Dance Show”. Cazare Hotel Cheathata Angkor 3* in Siem Reap sau similar.
Ziua 5 (23.02, vineri): SIEM REAP – COMPLEXUL ANGKOR
Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata vizitei unuia din cele mai frumoase si fascinante locuri de pe pamant: complexul Angkor, simbolul Cambodgiei, principala atractie a tarii, motiv pentru care ocupa un loc de cinste pe steagul national. Cele mai mari si cunoscute “orase fortificate” sunt Angkor Wat si Angkor Thom. Vom incepe cu Angkor Thom, literal “marele oras”, un oras fortificat ale carui porti se deschid spre o padure de 203 hectare. Vom admira Templul Bayon cu multitudinea de turnuri cu figuri, Terasa Regelui Lepros si Terasa Elefantilor, de unde regele vorbea curtii si privea evenimentele din piata regala, Templul Ta Prohm, lasat in intregime asa cum a fost descoperit, unul din cele mai pitoresti locuri din intregul ansamblu. Dupa amiaza este dedicata lui Anghkor Wat, literal “oras templu”, probabil cea mai mare structura religioasa din lume, comparabil cu Palatul Imperial din Beijing. Constructia templului a inceputin anul 1116, reprezentand un omagiu adus zeului Vishnu (una dintre cele trei zeitati hinduse alaturi de Shiva si Brahma). Altarul principal este flancat de 5 turnuri de piatra, reprezentand cele cinci lanturi muntoase care formeaza Muntele Meeru, muntele sacru in religia hindusa si budista si unde se presupune ca ar fi centrul Universului. Pe zidurile sale sunt sculptati aprox. 1200 mp de basoreliefuri infatisand crearea Universului sau lupta binelui impotriva raului. Desi populatia din Cambodgia este preponderent de religie budhista, templul Angkor Wat ramane in continuare venerat de toate confesiunile lumii. Cazare Hotel Cheathata Angkor 3* in Siem Reap sau similar.
Ziua 6 (24.02, sambata): SIEM REAP – HO CHI MIN
Mic dejun. Vom fi transferati la aeroport pentru zbor Siem Reap – Ho Chi Min cu plecare la ora 10:05 si sosire la ora 11:10. Ho Chi Min (denumit in trecut „Saigon”) este cel mai mare oras din Vietnam, cu o populatie de aproximativ 9 milioane de locuitori. Se preconizeaza ca in anul 2025 populatia va ajunge la 14 milioane de locuitori. Denumirea sa provine de la numele marelui revolutionar si lider comunist vietnamez Ho Chi Min, figura marcanta a razboiului din Vietnam. Parte a Cambodgiei pana in sec. al XVII-lea, Ho Chi Min este cucerit de Franta in anul 1859 cand isi schimba denumirea in Saigon. Astazi, Ho Chi Min este un oras vibrant, plin de diversitate, poate cu cel mai intens trafic din sud-estul Asiei, numarul scuterelor depasind 6 milioane. Vom face un tur panoramic in centrul vechi al orasului unde vom vizita Muzeul de Istorie, fostul Palat al Independentei (considerat cea mai mare cladire comunista) si piata locala Ben Thanh. Continuam vizita in fosta capitala a Vietnamului si vom admira Primaria, Marele Teatru, Catedrala Notre Dame si cladirea postei. Seara, croaziera cu cina si spectacol pe raul Saigon. Cazare Hotel Le Duy 3* in Ho Chi Min sau similar.
Ziua 7 (25.02, duminica): HO CHI MIN – DELTA FLUVIULUI MEKONG
Mic dejun. Parasim strazile aglomerate ale Ho Chi Min-ului pentru o incursiune in regatul apelor din delta fluviului Mekong. Supranumita „bolul de orez al Vienamului”, delta este regiunea cea mai fertila a tarii si principalul producator de orez si fructe tropicale. Vom vizita orasul My Tho, templul Cao Dai si insula Thoi Som, una dintre cele mai faimoase atractii ale fluviului Mekong. Intoarcere in Ho Chi Min si timp liber pentru cumparaturi. Cazare Hotel Le Duy 3* in Ho Chi Min sau similar.
Ziua 8 (26.02, luni): HO CHI MIN – TUNELELE CU CHI – HOI AN
Mic dejun. Astazi vom vizita faimoasele tunele Cu Chi, o importanta baza militara in timpul Razboiului American, datorita pozitionarii strategice. Vietcong-ul (Frontul National pentru Salvarea Vietnamului de Sud) a construit o retea de tuneluri de conectare, posturi de comanda, spitale, adaposturi de fabrici si arme, de 200 km lungime. Creata din laterit si cu unelte de mana, fara a utiliza ciment, aceasta retea uimitoare nu a fost niciodata descoperita in timpul razboiului. Dupa-amiaza ne intoarcem in Ho Chi Min de unde vom fi transferati catre aeroport zborul catre Danang cu plecare la ora 16:30 si sosire in Danang la ora 17:50. Cina la un restaurant local si cazare la Hotel Van Loi 3* in Hoi An sau similar.
Ziua 9 (27.02, marti): HOI AN – MY SON (optional)
Mic dejun. Vom vizita orasul Hoi AN, considerat cel mai cochet oras din Vietnam, o localitate-port foarte bine conservata ce dateaza din sec. XV. Orasul este situat intr-un estuar cu plaje lungi, arhitectura fiind caracterizata printr-un mix de influente japoneze, cineze si vietnameze. Vom face un ur pietonal cu ghidul local si vom admira vechea casa Tan Ky, construita in urma cu doua secole de o familie vietnameza care isi pastreaza si astazi farmecul si autenticitatea, faimosul Covered Bridge, cunoscut si ca „podul japonez” si pagoda Phuc Kien. Dupa amiaza, timp liber pentru cumparaturi sau optional, excursie de o jumatate de zi la sanctuarul My Son – monument al patrimoniului UNESCO, centru religios al fostului Regat „Champa” (minoritatea cham – credinta in religia islam-hinduism) si unul dintre cele mai mari situri arheologice din sud-estul Asiei (pret informativ excursie, valabil pentru minim 20 persoane participante: 30 EUR/pers). Cazare Hotel Van Loi 3* in Hoi An sau similar.
Ziua 10 (28.02, miercuri): HOI AN – DANANG – HUE
Mic dejun. Vom porni catre orasul Danang, iar in prima parte a zilei vom vizita Muzeul Cham unde vom admira celebrele statuete hinduse. Plecare spre orasul Hue. Dupa amiaza, timp liber sau turul orasului Hue – cunoscut ca orasul regal, fosta capitala a Vietnamului intre anii 1802-1945. Dupa pranz vom face o croaziera pe Raul Parfumurilor in care vom avea prilejul sa admiram Palatul Imperial, pagoda Thien Mu, considerata simbolul orasului sau mormantul regelui Tu Duc. Cazare Century Riverside 4* in Hue.
Ziua 11 (01.03, joi): HUE – HANOI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor Hue – Hanoi cu plecare la ora 10:40 si sosire la ora 11:55. Situat pe malul drept al Fluviului Rosu, Hanoi este capitala Vietnamului si al doilea oras ca marime al tarii, dupa Ho Chi Min si principalul centru economic, politic si administrativ al Vietnamului. Transfer in centrul orasului pentru a vizita Templul Literaturii – primul colegiu din Vietnam, locas dedicat confucianismului; vom vizita apoi Muzeul de Etnologie, dupa care ne vom indrepta spre un loc deosebit de pitoresc: Lacul Hoan Kiem. Numele acestuia inseamna “sabia recastigata” si provine dintr-o legenda locala conform careia imparatul Le Loi a recuperat o sabie din lac pe care a folosit-o cand a invadat China. Dupa tur vom participa la un spectacol inedit cu papusi din lemn pe o scena de apa (Water Puppet Show). Transfer si cazare la Hotel Adamas Hanoi 4* sau similar.
Ziua 12 (02.03, vineri): HANOI – HALONG BAY
Dupa micul dejun plecam spre golful Ha Long, unul din cele mai frumoase golfuri din lume, cu peste 3.000 de insulite spectaculoase. Drumul prin delta Red River va dura aproximativ 3 ore. Ne imbarcam pe vasul Deluxe Bai Tho Junk si vom incepe croaziera navigand prin golful Bai Tu Long. Vom servi un pranz traditional (set menu) la bordul vasului dupa care vom vizita (intr-o barca de capacitate mai mica) satul plutitor Vung Vieng, ocazie de a observa viata de zi cu zi a pescarilor. La ora 16:00 vom reveni pe Deluxe Bai Tho Junk. Doritorii se pot bucura de o sedinta de masaj (este necesara rezervare prealabila). La ora 18:00 vasul va ancora in Ho Dong Tien unde va ramane pentru innoptare. Cina traditionala (meniu fix) la bordul vasului.
Ziua 13 (03.03, sambata): HALONG BAY – HANOI
Dimineata devreme (ora 06:30) vom participa la un curs de Tai Chi – unul din cele mai eficiente tipuri de exercitii fizice si psihice din lume. La ora 07:00 vom servi o gustare in salonul de mic dejun al vasului in timp ce acesta va naviga printre insulite pitoresti. La ora 08:30 vom vizita Grota Thien Canh Son, cea mai mare si impunatoare din golful Halong, interiorul acesteia fascinand vizitatorii prin splendoarea formatiunilor sale. Revenim pe vas pentru a servi o gustare (bufet) dupa care debarcam si plecam spre Hanoi. Cazare Hotel Adamas Hanoi 4* sau similar.
Ziua 14 (04.03, duminica): HANOI – ISTANBUL – CLUJ-NAPOCA
Mic dejun. Timp liber pentru plimbari si ultimele cumparaturi in capitala Vietnamului. Dupa-amiaza, transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Turkish Airlines cu plecare la 21:55. Sosire la Istanbul la 05:50 si plecare spre Cluj-Napoca la 08:10. Sosire in Cluj Napoca la ora 08:50 (in 05.03)
PRET/persoana: 1.690 EUR (loc in camera dubla/tripla)
Supliment camera single: 395 EURO
Servicii incluse: Nu sunt incluse:
– transport cu avionul Cluj-Napoca – Bangkok si Hanoi – Cluj-Napoca cu compania TURKISH AIRLINES (schimbarea curselor la Istanbul);
– transport avion: Siem Reap – Ho Chi Minh, Ho Chi Min – Danang, Hue – Hanoi cu compania Vietnam Airlines si Cambodia Angkor Air;
– transport cu autocar local pe teritoriul tarilor vizitate;
– 12 nopti cazare in hoteluri de 3* si 4*: 2 nopti in Bangkok, 2 nopti in Siem Reap, 2 nopti in Ho Chi Min, 2 nopti in Hoi An, 1 noapte in Hue, 1 noapte pe vas in Halong Bay, 2 nopti in Hanoi;
– 11 mic dejunuri, 3 mese de pranz (zilele 3, 10, 12), 4 cine (zilele 4, 6, 8, 12);
– excursiile, croazierele, vizitele si intrarile mentionate in program;
– insotitor roman de grup.
– taxe de aeroport zboruri intercontinentale: 445 EURO/persoana (pot suferi modificari);
– taxe de aeroport zboruri cu companii locale: 95 EURO/persoana (pot suferi modificari);
– taxa de viza si procesare acte Thailanda: 35 EURO/persoana;
– taxe de viza pentru Cambodgia 35 USD/persoana, se plateste la sosirea pe aeroportul din Siem Reap (tarif informativ);
– taxa de viza pentru Vietnam 25 USD/persoana, se plateste la sosirea pe aeroportul din Ho Chi Min (tarif informativ);
– asigurarea medicala (obligatorie);
– asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea Contractului de Comercializare a Pachetului de Servicii Turistice, in pachet cu asigurarea medicala);
– excursiile optionale si intrarile la alte obiective turistice decat cele mentionate in program.
– bacsisuri (recomandate): 35 USD/persoana (se achita insotitorului roman de grup la sosirea in Bangkok);

ORAR DE ZBOR:

19.02 Cluj-Napoca 09:45– Istanbul 12:25 / Istanbul 20:40 – Bangkok 09:45 (pe 20.02)
24.02 Siem Reap 10:05 – Ho Chi Min 11:10
26.02 Ho Chi Min 16:30 – Danang 17:50
01.03 Hue 10:40 – Hanoi 11:55
04.03 Hanoi 21:55 – Istanbul 05:50 / Istanbul 08:10 – Cluj-Napoca 08:50 (pe 06.03)

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*