Agricultura: Idei de afaceri pe care orice lugojean le poate pune în practică

În ultima vreme, oamenii sunt din ce în ce mai selectivi în ceea ce privește legumele și fructele pe care le cumpără. Unele persoane caută mai mult produse de la agricultorii locali, pentru că acestea oferă o calitate superioară. Cererea se diversifică, de aceea acum există una foarte mare pentru produse care înainte nu erau atât de cunoscute.

Dacă te tentează o astfel de afacere, dar nu ești hotărât ce să cultivi ca să ai o afacere mai prosperă, e bine să știi că anumite fructe sau legume sunt mai căutate, pentru că se obțin mai greu în grădina proprie sau din import.

Iată idei de afaceri în agricultură care sigur îți vor aduce profit!

 

  • Producția de cătină

Acest fruct a fost remarcat în ultimul timp de cât mai mulți oameni, datorită proprietăților benefice pentru sănătate și conținutului bogat de antioxidanți, minerale, aminoacizi și acizi grași esențiali.

Cătina se consumă ca atare în deserturi, suc sau siropuri și sub formă de ulei. De aceea, ai posibilitatea să îl vinzi firmelor care fac astfel de produse sau să începi chiar tu o producție de acest fel. Uneori, ea poate ajunge chiar la aproape 10 tone la hectar!

E nevoie să știi cum să alegi soiul potrivit. Cele special pentru procesare sunt indicate pentru industria alimentară, pentru crearea de sucuri și siropuri, de exemplu. De asemenea, soiurile care se potrivesc pentru produsele farmaceutice nu sunt aceleași din care se extrage cu succes uleiul. Documentarea înainte de cultivare, prin urmare, decide succesul afacerii tale.

  • Cultura de lavandă

Lavanda e o plantă versatilă, cu numeroase proprietăți terapeutice. Deși nu se poate consuma, din ce în ce mai mulți oameni au descoperit beneficiile uleiului făcut din aceasta asupra stării de spirit. Datorită cererii mari și a cantității considerabile care poate fi recoltată într-un timp scurt, vei putea obține un profit semnificativ din afacerea ta în agricultură.

  • Cultura de ciuperci

Această variantă nu necesită investiții foarte mari, iar profitul începe să apară după câteva săptămâni. Avantajul acestei culturi este faptul că se poți folosi pentru creștere lucruri care nu au nicio valoare de vânzare, ca paiele sau îngrășămintele de origine animală, care pot polua mediul dacă nu sunt folosite.

Ciupercile sunt un aliment popular pentru că au un conținut de cel puțin 20% proteine, mai mult decât orice sursă vegetală, pe lângă alte vitamine și minerale ca fierul sau acidul folic.

  • Recolta de floarea-soarelui

Există mereu o cerere semnificativă pentru floarea-soarelui, pentru că uleiul obținut din semințele acestei plante e produs în cantități considerabile și folosit pe scară largă în România.

Începerea unei astfel de afaceri implică un capital convenabil, dar profitul apare rapid, deoarece planta crește în 80-120 zile și se adaptează la diverse condiții de mediu.

  • Producția de roșii românești sau ecologice

Acest tip de afacere nu se demodează niciodată, pentru că roșiile sunt un aliment preferat al românilor în lunile călduroase. Alegând această cultură, vei găsi întotdeauna platforme locale sau distribuitori, ca să vinzi producția.

În cazul roșiilor, nu mai trebuie menționat că e nevoie de investiții serioase într-un sistem de irigații, care să asigure o recoltă anuală cât mai îndelungată. Dacă ești la început și e nevoie să îți planifici cu atenție fondurile, cumpără reducții sudabile, țevi și alte elemente necesare chiar online, în cantități oricât de mari, la prețuri avantajoase.

Acestea sunt câteva idei avantajoase de afaceri în agricultură, pentru că asigură o cerere mare și un profit corespunzător, fără investiții exorbitante. Așadar, dacă vrei să te implici în dezvoltarea agriculturii Lugojului, nu ezita să devii producător local!

 

Sursă foto: Storyblocks.com

Articolul Agricultura: Idei de afaceri pe care orice lugojean le poate pune în practică apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*