Ajutor la început de drum: cum se face înființarea unei societăți în Iași?

Este greu să construiești vreodată o mare avere având simpla calitate de angajat. Oamenii care se bucură de cel mai mare succes pe plan financiar sunt, aproape fără excepție, antreprenori care au avut curajul să își creeze propriile firme și să se angreneze în competiția dură, dar corectă, specifică unei economii capitaliste.

Dacă ești din regiunea Moldovei și ai luat, la rândul tău, această decizie, este esențial ca, încă de la început, să apelezi la serviciile unui avocat specialist în înființări de societăți în Iași. Astfel, vei ști ce demersuri legale trebuie să faci, care sunt documentele și pașii de urmat și cu ce instituții ale statului român va trebui să acționezi.

O primă decizie se referă la tipul de organizare juridică pe care îl vei alege, în funcție de domeniul de activitate și de anvergura business-ului propriu.

 Cele mai simple forme de organizare juridică

După cum îți poate spune un avocat specializat în înființări societăți Iași, cele mai simple forme de organizare ale unui business sunt așa-numitele PFA, II și IF.

Atât PFA sau Persoana Fizică Autorizată, cât și II sau Intreprinderea Individuală se înființează de o singură persoană, care desfășoară activități economice în mod independent și are posibilitatea de a angaja terțe persoane cu contract de muncă.

În schimb, IF sau Intreprinderea Familială poate fi înființată de două sau mai multe persoane, membre ale aceleiași familii. Intreprinderea familiă nu poate angaja terțe persoane cu contract de muncă.

Pentru a înființa o astfel de firmă, trebuie să ai minimum 18 ani și să dovedești că ai pregătirea sau experiența profesională necesară pentru a desfășura activitatea economică propusă.

infiintari societati Iasi

Forme mai complexe de organizare juridică

Un bun avocat specializat în înființări de societăți în Iași te va consilia, în cazul în care dorești să înființezi o firmă mai mare, fie spre un SRL, fie spre o Societate pe Acțiuni.

SRL (Societate cu Răspundere Limitată) reprezintă cea mai răspândită formă de organizare juridică, potrivită pentru companii mici și medii. Se constituie de către unul sau mai mulți asociați, persoane fizice sau juridice. Obligațiunile sunt garantate cu patrimoniul social, iar asociații răspund doar în limita capitalului subscris. Capitalul social trebuie să fie de minimum 200 de lei.

Societatea pe acțiuni (SA) reprezintă o formă de organizare potrivită pentru companii mari. Se poate constitui de doi sau mai multi acționari, persoane fizice sau juridice. Fiecare acționar are răspundere juridică limitată, garantând doar cu acțiunile pe care le deține. Capitalul social al firmei nu poate fi mai mic de 90 000 de lei.

Pe lângă aceste forme de organizare mai frecvente, există și societăți în comandită simplă sau pe acțiuni, societăți în nume colectiv sau grupuri de interes economic. Activitatea fiecăreia este reglementată de anumite legi, iar reglementările diferă, de la un caz la altul. Tocmai pentru a lua cele mai bune decizii economice încă de la început, vei avea cu siguranță nevoie de sfaturile profesioniste ale unui avocat specializat în înființări de societăți în Iași.

 Cum te poate ajuta un specialist în înființări societăți Iași?

Activitatea unui avocat specializat are în prim-plan următoarele obiective:

  • redactarea de acte constitutive, de contracte de comodat, hotărâri AGA;
  • consultanță, asistență și reprezentare în fața Oficiului Registrului Comerțului pentru orice fel de operațiuni;
  • redactare contracte civile și comerciale;
  • recuperare creanțe, notificări și somații;
  • consultanță și asistență la negocierea și încheierea contractelor;
  • consultanță permanentă privind întreaga activitate desfășurată de societăți.

Astfel, ajutorul unui avocat specializat în înființări societăți Iași, asa cum este avocatiasiduhnea.ro, poate face diferența între prosperitate și faliment. Mergi la sigur și apelează la sfaturile profesioniștilor!

Articolul Ajutor la început de drum: cum se face înființarea unei societăți în Iași? apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*