Ajutor pentru viitor! Zeci de copii din Coșteiu vor primi rechizite prin intermediul Lookinside

Prilej de emoție, bucurie și nerăbdare, începutul noului an școlar reprezintă pentru unii copii un real factor de stres, atunci când nu au lucrurile necesare pentru a păși cu încredere pe poarta școlii.
Pentru elevii care provin din familii defavorizate, un ghiozdan complet echipat sau un rând de haine noi reprezintă cea mai de preț comoară, dar din păcate nu toți au posibilitatea să primească tot ce au nevoie, iar astfel abandonul școlar atinge cote alarmante.

La fel ca în fiecare an, asociația Lookinside întinde o mână de ajutor spre acești copii, iar de această dată cei vizați sunt 47 de elevi din Coșteiu, pentru care oamenii de bine pot face o minune.

”Dreptul la învățătură este statuat în Constituția României, la art. 32, învățământul general fiind obligatoriu, iar cel de stat gratuit. Statul acordă burse sociale de studii copiilor și tinerilor proveniți din familii defavorizate, în condițiile legii. Ușor de zis, mai greu de realizat. În spatele unor vorbe goale care alcătuiesc niște legi seci se ascund copii care nu ajung să învețe preț de 8 ani la școală (învățământul general obligatoriu), poate chiar neajungând nici măcar o zi să stea în bănci, în timp ce majoritatea care provin din mediul rural renunță după primele patru clase. Acest drept la educație al copiilor nu este corelat de obligația simetrică a unui organ care să se asigure că toți copii vor ajunge să meargă la școală pentru a fi educați. Cât despre învățământul gratuit, familiile minorilor nu sunt scutite de investiții când vine vorba de a-și trimite copilul la școală. Bursele sociale sunt mai mult un moft pe hârtie, pentru care este necesară o birocrație atât de anevoioasă încât mulți renunță înainte de a începe. Cu aceste premize demarăm, ca în fiecare an, proiectul nostru de stimulare a familiilor din mediul rural de a lupta pentru educarea minorilor pe care îi cresc”, transmit cei de la Lookinside.

Asociația își propune să adune până la data de 9 septembrie toate rechizitele de care au nevoie copiii, împărtășind pe pagina de Facebook Lookinside necesarul de care are nevoie fiecare copil, în funcție de clasă. Colectarea ghiozdanelor complet echipate va avea loc în data de 9 septembrie, în Timișoara, pe str. Zugrav Nedelcu, nr. 9 începând cu ora 19.

 

Articolul Ajutor pentru viitor! Zeci de copii din Coșteiu vor primi rechizite prin intermediul Lookinside apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*