Alarmant: aproape 15.000 de cazuri de abuz şi neglijare raportate într-un singur an!

Aproape 15.000 de cazuri de abuz şi neglijare au fost raportate de DGASPC-uri în 2018.
Un raport realizat de Salvaţi Copiii România şi Avocatul Poporului evidenţiază că aproape 15.000 de cazuri de abuz şi neglijare au fost raportate în 2018 de către direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului, potrivit Agerpres.
„94% din cazurile de abuz şi neglijare au loc în familie. (…) Numărul real al copiilor victime este mult mai mare, majoritatea cazurilor nefiind raportate de către serviciile sociale sau alţi specialişti care lucrează cu copiii (cadre didactice, medici etc.)”, se precizează în Raportul privind respectarea drepturilor copilului în România (2019), care a fost lansat ieri.
Potrivit datelor din sondaj, două treimi dintre copii au fost supuşi abuzului emoţional şi abuzului fizic uşor ca forme de disciplină. Nefiind conştienţi de efectele negative ale acestor comportamente asupra copiilor, părinţii utilizează aceste forme de abuz pentru a corecta comportamentul copiilor.
Aproximativ unu din trei copii din ciclurile gimnazial şi liceal arată că au fost supuşi unor forme de violenţă fizică sau psihologică în şcoală. O proporţie şi mai mare a fost a victimelor din mediul online, menţionează raportul.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*