Alb-violeții, din 3-0 în 3-0: ASU Politehnica Timişoara – CS Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia 3-0 (1-0). Declarații Benga, Ursu + FOTO

Trei victorii din trei jocuri amicale cu golaverajul 17-1, bilanț parțial pentru alb-violeții din Liga 2 în meciurile de verificare din august, ultimele două, de săptămâna aceasta, încheiate cu 3-0… ASU Politehnica – CS Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia 3-0 (1-0). Iar Ripensia Timişoara s-a revanşat, victorie cu Şoimii Lipova la Arad…

Cel de-al treilea joc amical pentru ASU Politehnica Timișoara, care s-a disputat pe terenul Ştiinţa, a început cu o întârziere de 21 de minute, de la ora 11:21. Oaspeţii au ajuns la teren cu 20 de minute înainte de ora partidei. De menţionat că adversarii de astăzi, cei din Alba Iulia, au încheiat  pe locul 2 în Divizia D Alba la momentul opririi campionatului şi s-au prezentat fără trei titulari, cooptați într-o echipă a poliţiştilor, rămânând acasă.

Cu mult înainte de ora 11, pe teren s-au aflat doi jucători, Mario Contra (portar) şi Raul Vidrăsan, care au efectuat nu mai puţin de 12 ture de gazon.

Jocul a fost la discreţia timişorenilor, care au ratat ocazii rarisime prin Axente (min. 23), din sase metri cu latul, trimițând mingea peste transversală, şi Ignea (min. 32), şut din 16 metri respins din vinclu de portarul Iancău.

Totuşi, în prelungiri (minutul 45+2), gazdele au beneficiat de o lovitură de la 11 metri pentru un henţ comis în careu, transformată de Axente… 1-0. La reluare s-au efectuat schimbări în ambele tabere, iar elevii lui Benga au mai înscris de două ori, prin acelaşi Axente, cu latul din 7 metri (min. 65), şi Bogdan Vasile (min. 82).

*

ASU Politehnica: Murariu (min. 46, Borbei) – Sofran (min. 66, Jurj), Mera, Scutaru (min. 68, Vasile), Popovici (min. 85, Mircea), Codrea, Ignea (min. 82, Lolea), Manea (min. 46, Coadă), Munteanu (min. 68, Trip), Radu (min. 54, Mocanu), Axente (min. 85,  Andrei).

Antrenor: Octavian Benga.

CS Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia: Iancău (min. 85, Pop) – Negrea, Bălșan, Goguță, Gergely (min. 46, Borşai; min. 66, Bancu), Ștef, Costea, Domșa (min. 90, Necreală), Lăcătuș, Romică David, Vali Drăgan (min. 60, Fulea).

Antrenor: Vasile Ursu.

Pe bancă: Drăgan – Horșa, Davidaș.

Au arbitrat foarte bine: Adrian Rus – Marius Inciulescu şi Antonio Foale.

Octavian Benga (antrenor principal ASU Politehnica):

– Trei victorii din trei în jocurile amicale…

”Nu asta e important, mai ales în meciurile de pregătire, important e ce se întâmplă în campionat, în meciurile oficiale. Îmbucurător e că nu avem jucători accidentaţi după pauzele pe care le-am făcut, acest aspect e cel mai important pentru mine. Am încercat în cele trei meciuri formule diferite, să găsim poziţia de junior, anumite posturi sau sisteme. Am folosit două sisteme de joc în cele trei jocuri. Important e că au revenit jucătorii care au fost izolaţi între 14 şi 21 de zile, sperăm să-i aducem cât mai repede la un nivel ridicat al pregătirii fizice şi tactice până la începerea campionatului. Încercăm să grăbim pregătirea lor, unii nu au niciun joc de cinci-şase luni chiar din februarie. Atunci trebuie să-i aducem la un ritm apropiat de cel al jocurilor, o facem treptat, cu răbdare şi vrem să nu avem surprize”.

– Următorul meci? Unde veţi juca şi cu cine îl aveţi programat?

”Deocamdată clubul nostru caută un nou adversar pentru un amical sâmbăta viitoare iar dacă noul sezon va începe în weekend-ul 4-6 septembrie, cu o săptămână înainte va fi posibil un test cu CSM Reşiţa. E destul de dificil să găsim şi parteneri de amicale, sunt destul de puţine echipe care au efectuat testările, celelalte echipe şi-au programat meciuri între ele, noi fiind blocaţi, aşa legaţi la ochi… e dificil să avem date fixe. Ne-am fi dorit să avem şi acum adversar de Liga 2. Sperăm să găsim echipe de acelaşi nivel. Dar e destul de dificil, pentru că ele au deja meciuri bătute în cuie”.

Vasile Ursu (antrenor principal Universitatea Alba Iulia):

– Care este motivul pentru care aţi întârziat?

”Am plecat la ora 7 dimineaţa şi când am ajuns la Timişoara, traficul fiind foarte aglomerat… Dar este bine că am ajuns la timp”.

– Ce impresie v-a lăsat acest joc amical?

”A fost un joc bun din punctul meu de vedere pentru ambele echipe, ţin să vă spun – am văzut aseară câteva faze de joc ale echipei, chiar sunt mulţumit. Sunt bucuros că nu am luat gol din faze fixe. A fost o repriză bună, reuşită de noi, dacă erau şi ceilalţi jucători pe carte i-am lăsat acasă eu cred că era un rezultat mai onorabil pentru noi. Au lipsit Medrea, Iancău, linia de fund la noi astăzi a fost improvizată, am avut juniori de 2002, iar pe parcursul  meciului am mai introdus încă 3-4 juniori, eu cred că a fost un meci bun de verificare”.

– Sunteţi calificaţi în Cupa României… Aveţi un obiectiv?

”Indiferent cu ce echipă jucăm noi vrem să ne calificăm mai departe, să ajungem cât mai sus în Cupa României. Nu vom juca pe terenul mare, vom juca pe terenul din comuna Linţu de jos, acolo am jucat şi anul trecut în liga a patra şi a cincea”.

Într-un alt meci amical, Şoimii Lipova – Ripensia 1-4 (1-3).

Au marcat: Prună (min. 30,din lovitură de la 11 metri), respectiv pentru învingători Soković (minutele 18 și 32) și Popovici (minutele 39 și 54).

Ripensia Timişoara: Dobre – A. Macrițchii, Țieranu, Lalić, Gladun – V. Macrițchii, Călin, Urvanțev – Popovici, Soković, Tudorache.

Au mai jucat: Păduraru – Vasluian, Sîrbu, Neagu, Golda, Burdeș,  Marić, Stoi.

Șoimii Lipova: Iliescu – Nagy, Polgar, Bercu, Prună, Denis Rusu, M. Popa, Simion, Filimon, Moise, Codoban.

Au mai jucat: Buta – Șulea, Gherasim, Stoin, A. Popa, Ciubăncan, Vllad, Dragoș, Hațegan, Gavrilă, Dolga.

Alt rezultat, CSM Reşiţa – Pandurii Târgu Jiu 3-2.

 

The post Alb-violeții, din 3-0 în 3-0: ASU Politehnica Timişoara – CS Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia 3-0 (1-0). Declarații Benga, Ursu + FOTO appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*