Albu trebuia să ajungă la Iași vara trecută, azi joacă la UTA în căutarea primului succes stagional: „Suntem convinși că vom rupe blestemul!”

UTA a remizat în primele trei meciuri din Liga 1, iar duminică, când la Arad sosește Politehnica Iași, „roș-albii” își doresc să obțină primul succes din noul sezon.

În conferința de presă de astăzi, mijlocașul Alexandru Albu, titular în toate meciurile disputate de utiști în acest sezon, a descris atmosfera de la echipă înainte de meciul cu moldovenii. „Ne-am pregătit foarte bine în această săptămână, moral stăm foarte bine și suntem determinați să câștigăm meciul de duminică. Trebuie să depășim acest trac, în ultimele meciuri am ratat foarte mult. În ultimele două meciuri am acumulat doar două puncte deși am avut partidele în mână. Acum suntem convinși că vom reuși să rupem acest <<blestem>> și să obținem prima victorie. Iașiul are o echipă foarte bună, cu jucători cu experiență în toate compartimentele și nu trebuie să îi subestimăm chiar dacă au luat 8 goluri în ultimele două meciuri. Au fost greșeli personale, iar noi trebuie să avem grijă pentru că sunt imprevizibili. Această pauză ne-a prins foarte bine, am lucrat specific și ne-am pus foarte bine fizic, iar acest lucru se vede. Această săptămână a fost foarte încărcată și ne simțim bine, atât fizic cât și psihic”, spune fotbalistul împrumutat de la Concordia Chiajna. 

Deși a jucat aproape toată cariera pe postul de fundaș central, Albu a fost adus de Laszlo Balint pentru postul de mijlocaș central, unde s-a descurcat excelent până acum. „Postul meu este cel de fundaș central, dar m-am adaptat bine la mijloc. Am jucat atâtea meciuri și antrenorul are încredere în mine, iar asta contează foarte mult, pentru că mă ajută să progresez. Mă antrenez puțin în plus, dar nu este așa greu, până la urmă tot fotbal este”, mai consideră utistul.

Întrebat dacă adaptarea pe noul stadion le pune probleme colegilor săi, „închizătorul”  a adăugat: „Nu este un dezavantaj, este același teren. Poate diferă gazonul, căci nu beneficiem de un gazon foarte bun la antrenament. Nu văd de ce ne-ar încurca, am înțeles că ne vom antrena în zilele ce urmează pe noul stadion, deci totul va fi foarte bine.”

Albu a fost aproape să îmbrace tricoul Politehnicii acum un an. „M-au dorit vara trecută, când era domnul Teja antrenor. Trebuia să ajung acolo, dar nu s-a concretizat și am rămas la Chiajna. Nu contează, ce a fost a fost, acum sunt aici și mă dedic 100% UTA-ei. Am venit să facem o treabă și trebuie să o ducem la bun sfârșit”, a concluzionat Alex Albu.

În cele două partide din sezonul trecut contra formației din Dealul Copoului, disputate în tricoul Clinceniului, Albu a obținut două victorii, 1-0 și 3-0, în cea din urmă reușind o „dublă”.

0
0

Articolul Albu trebuia să ajungă la Iași vara trecută, azi joacă la UTA în căutarea primului succes stagional: „Suntem convinși că vom rupe blestemul!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*