Albu va fi adversarul UTA-ei în Liga 1 în tricoul Rapidului, Tescan a ales Universitatea Cluj

Alți doi fotbaliști la care UTA a renunțat în această vară și-au găsit echipe. Până astăzi, Voinea semnase cu U. Cluj, Rusu, cu CFR Cluj, Peteleu, cu Dinamo, iar, ieri, Buhăcianu cu Hermannstadt.

Albu, un an în Giulești pentru 200 de mii de euro

Evident, Alexandru Albu, lider al minutelor jucate pentru „Bătrâna Doamnă” în sezonul trecut, rămâne în Liga 1 și încă tot la o echipă de tradiție. Mijlocașul de 27 de ani a semnat cu nou promovata Rapid, acolo unde în ultimele sezoane au mai ajuns și alți jucători plecați de la Arad, precum Amir Jorza (plecat chiar de o săptămână din Giulești), Radu Crișan (plecat și el din „alb-vișiniu”), Horațiu Moldovan, Octavian Ursu și Alexandru Ioniță. Fotbalistul sezonului trecut la Rapid a fost chiar arădeanul Cătălin Hlistei, care, însă, a mai evoluat și la Snagov înainte de ajunge sub Grant.

Din informațiile noastre, Rapidul îi va achita Chiajnei 50 de mii de euro în contul împrumutului pe un an de zile și are și o opțiune de cumpărare de 200 de mii de euro. În cele 2813 de minute bifate pentru UTA în Liga 1, Albu a reușit să marcheze două goluri (cu Hermannstadt, acasă și FC Argeș, în deplasare) și să ofere assistul de la prima reușită arădeană de la revenirea, după 12 ani, în elită, în 1-1 la Ovidiu, cu Viitorul. Una peste alta, Albu a avut un sezon bun la UTA, de unde chiar a reușit să ajungă în echipa națională, fiind convocat de Mirel Rădoi. De altfel, și cota pe transfermarkt aproape s-a dublat, de la 400.000 de euro, în aprilie anul trecut, acum este 750.000 de euro.

Tescan, lângă Voinea la „U”

După Albert Voinea și Valentin Buhăcianu, încă un fost utist ia drumul Ligii a II-a. Dragoș Tescan va evolua, alături de Albert Voinea pentru Universitatea Cluj.

Luat sub formă de împrumut de UTA de la Turris-Oltul Turnu Măgurele (echipă desființată între timp), Tescan a evoluat în 12 partide pentru arădeni în toate competițiile (11 în Liga 1 și una în Cupa României), strângând în total 499 de minute fără a reuși vreun gol sau assist.

Crescut de Școala de Fotbal Gică Popescu, fotbalistul de 21 de ani a evoluat la nivel de seniori doar pentru Turris și UTA.

0
0

Articolul Albu va fi adversarul UTA-ei în Liga 1 în tricoul Rapidului, Tescan a ales Universitatea Cluj apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*