Albu vine la Arad să semneze cu UTA: „Îmi place proiectul, orașul, suporterii, stadionul, o echipă de tradiție e greu de refuzat”

Unul dintre cei mai constanți fotbaliști de la nivelul primelor două ligi în ultimele sezoane va juca pentru UTA în Liga 1. Fundașul Alexandru Albu (foto, cu numărul 23) a fost convis de Bogdan Apostu și Laszlo Balint să accepte propunerea conducerii clubului arădean și se va reîntâlni în „alb-roșu” cu Florin Ilie, Cristi Melinte și Neluț Roșu, fotbaliști cu care a jucat în trecut la Concordia Chiajna.

De altfel, modalitatea prin care „Bătrâna Doamnă” i-a convins pe ilfoveni să-și dea acordul pentru mutarea fotbalistului de 26 de ani pe Mureș nu e cunoscută deocamdată, însă cel mai important este că Albu e în drum spre orașul nostru. „Am urcat pe autostradă, vin la Arad. Prin intermediul lui Bogdan (n.a. Apostu), cu care am o relație foarte bună, m-am înțeles cu UTA. Îmi place proiectul, orașul, suporterii, stadionul, o echipă de tradiție e greu de refuzat. Mă reîntâlnesc cu câțiva dintre foștii mei colegi de la Chiajna, sunt sigur că vom face o treabă bună împreună. Am  discutat puțin la telefon și cu domnul Balint, de abia aștept să începem să lucrăm împreună. Am avut și eu o scurtă vacanță după ce mi-am terminat treaba cu Clinceniul, sunt pregătit să-mi reiau antrenamentele cu noua mea echipă”,ne-a declarat Albu.

FCSB, Gaz Metan, Voluntari sau Clinceni au „alergat” după polivalentul fotbalist cu profil defensiv, dar UTA a reușit să fie cea mai convingătoare. „Nu mai contează acum ce a fost, important este să joc bine cu UTA, să ne îndeplinim obiectivele și, poate, să dea nea’ Gigi (n.a. Becali) un milion de euro pe mine la anul”, a mai spus Albu.

Crescut de Concordia Chiajna, Alexandru Albu a adunat deja 115 meciuri în Liga 1 în special în tricoul „alb-verzilor”, dar a fost punct fix și pentru Academica Clinceni în play-outul din această primăvară. În Liga 1 și-a trecut în cont și cinci goluri și patru „assisturi”. În turul sezonului 2019-2020 a evoluat 19 partide în eșalonul secund pentru Concordia și a marcat și 6 goluri. Albu evoluează pe orice post în linia defensivă, cu preferință pentru zona centrală, însă a mai evoluat și la „închidere” la Chiajna.

0
0

Articolul Albu vine la Arad să semneze cu UTA: „Îmi place proiectul, orașul, suporterii, stadionul, o echipă de tradiție e greu de refuzat” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*