Aldan și Suslak sunt primele transferuri estivale ale Lipovei, care – în schimb – se desparte de 5 fotbaliști!

În sezonul în care a câștigat, în sfârșit, seria în Liga 3-a, Șoimii Lipova a obținut doar dreptul de a susține baraje de promovare. Din păcate pentru ei, „alb-albaștrii” s-au împiedicat chiar de primul adversar, vicecampioana seriei a 7-a, Măgura Cisnădie, care mai apoi avea să fie învinsă de Viitorul Șelimbăr, formația ce va juca din această vară în Liga 2-a.

Dar, lipovanii o vor o lua de la capăt în eșalonul terț, probabil cu același antrenor la timonă. Flavius Sabău a avut ceva oferte pe adresa sa, însă, cel puțin deocamdată, nu s-a concretizat nimic și sunt șanse mari să continue la cârma „șoimilor”. „Am și fixat reunirea pe 5 iulie și am perfectat și primele transferuri, doi fotbaliști buni crescuți de UTA, de picior stâng. Ne-am înțeles cu Sergiu Aldan pentru postul de fundaș stânga și Adrian Suslak, care poate evolua foarte bine mijlocaș central, pe care-l luăm în calcul și pentru banda stânga. La capitolul plecări îi regăsim pe Fabio Trip, Dragan Paulevici și Lucian Simedru și cei doi utiști, Alex Nagy și Andrei Gavrilă. Aș vrea să le mulțumesc tuturo, dar în special celor doi juniori de la UTA. Am lucrat bine cu ei, sunt copii buni, păcat că nu mai continuă cu Șoimii, le doresc mult succes în carieră. Rămânem interesați în continuare de un fundaș dreapta, mijlocași de bandă și un atacant”, spune „principalul” Lipovei.

Sergiu Aldan (24 de ani) a îmbrăcat tricoul celor de la Progresul Pecica în ultimele trei sezoane, echipă cu care a și promovat și jucat cu succes în Liga 3-a. Adrian Suslak a evoluat cu UTA în Liga 2-a, dar cele mai multe meciuri le-a bifat în Liga 3-a, la Național Sebiș, CS Ineu, Gloria Lunca Teuz Cermei și Crișul Chișineu Criș, echipă la care activa de două sezoane.

Acesta și-a ales și adversarii pentru amicalele verii și anume: Ripensia (17 iulie), Buziaș (31 iulie), CSC Sânmartin (7 august), CAO Oradea (14 august), SCM Zalău (21 august), dar: „Probabil vom mai întâlni și echipe de Liga 4-a, pe 4 și 11 august”, a mai menționat Sabău.

Nu înțelege atacul lui Apostu la adresa sa

În urmă cu trei zile, impresarul Bogdan Apostu i-a acuzat pe lipovani, rostind numele președintelui Pop și antrenorului Sabău, pentru că l-au influențat pe Denis Rusu să aleagă oferta CFR-ului și nu cea a  UTA-ei. „Eu sunt doar antrenor la Șoimii Lipova, nu am participat la nici o discuție nici cu UTA, nici cu CFR Cluj legat de transferul lui Denis Rusu. Nu este treaba mea. Eu l-am văzut pe Denis încă de acum trei ani și jumătate, l-am simțit că e talentat și, dintr-o speranță, l-am făcut jucător de Liga I, ceea ce este foarte important pentru mine ca antrenor. Chiar nu știu de ce am ajuns să fiu jignit într-o prezentare de jucători noi la clubul UTA de către un impresar cu care nu m-am întâlnit niciodată”, s-a apărat tehnicianul lipovanilor.

0
0

Articolul Aldan și Suslak sunt primele transferuri estivale ale Lipovei, care – în schimb – se desparte de 5 fotbaliști! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*