ALDE solicită amânarea începerii școlii până după alegerile locale

Cu câteva zile înaintea debutului noului an școlar, haosul creat de Guvernul liberal în învățământ continuă la cote alarmante pentru toți cei implicați. Școala ar putea începe în scenariul hibrid în București, Iași, Brașov, Ploiești și Oradea, iar în alte 43 de localități, aflate în scenariul roșu, se va face doar online, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.

Consider ineficientă și păguboasă insistența guvernului de a începe școala, fără a lua măsurile corespunzătoare pentru buna desfășurare a procesului educațional în condițiile crizei epidemiologice actuale. Este o decizie politică profund greșită, deoarece, în logica liberalilor, dacă ar fi amânat începutul anului școlar ar fi trebuit să amâne și scrutinul alegerilor locale.

În prezent, realitatea arată că peste 18% din cei peste 11.000 de elevi arondați orașelor mici și comunelor din scenariul roșu nu dispun de niciun dispozitiv care să le permite să participe la școala online, iar 56% dintre ei au doar telefoane mobile.

În aceste condiții, ALDE reafirmă solicitarea de  amânare a începerii școlii până după alegerile locale. În opinia noastră, ar fi singura decizie corectă, iar în acest timp guvernanții ar avea timpul necesar să se organizeze mai bine, să rezolve problemele cu măștile și dispozitivele indispensabile desfășurării școlii, să asigure sisteme de testare pentru profesori și elevi, precum și să definitiveze un plan pragmatic în cazul în care vor fi noi focare de infecție.

Este greu de înțeles de ce „guvernul meu” pune în pericol sănătatea populației cu bună știință! În ultima perioadă, liberalii au politizat la extrem pandemia și au luat decizii controversate, mai ales pe subiectul deschiderii școlilor, fără a ține cont de sugestiile avizate ale adevăraților specialiști.

Chiar primul-ministru s-a contrazis pe această temă la un interval de doar câteva zile, fapt ce confirmă că nici măcar acum guvernanții nu știu dacă prezența fizică a copiilor la școală este cea mai potrivită soluție!

În consecință, guvernanții trebuie să asigure participarea tuturor copiilor României la începutul anului școlar, indiferent de scenariu, fără a face discriminări și fără a căuta motive de a justifica măsurile haotice și distructive luate la adresa școlii românești și a viitorului tinerei generații.

Președinte ALDE Maramureș,

CORNELIA NEGRUȚ

Comandat de ALDE, Executant: Maramures Jurnal SRL, cod AEP- 21200063.

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*