Alegeri cu surprize în comunele din zona Lugoj – Făget! Două femei au bătut bărbații în lupta electorală

Alegeri cu schimbări spectaculoase în câteva comune din estul județului Timiș, în special în cele unde primarii în funcție, cu vechi state, au hotărât să nu mai candideze pentru un nou mandat.

Astfel, la Curtea, în locul lui Mircea Grecu va veni Marinel Crăciunescu, care s-a impus în bătălia electorală din partea Partidului Republican.
La Pietroasa, alegerile au fost câștigate de Virgil Ciocea, care a deținut funcția de viceprimar în ultimii 4 ani, din partea PNL. La Ohaba Lungă, scrutinul a fost câștigat tot de un viceprimar, Gigi Murărescu, de la PSD, care-l va înlocui la cârma comunei pe Ioan Lăzărescu, încă cel mai vechi primar din țară, în funcție din 1989.

Peste deal, la Bara, unde au fost sesizate numeroase probleme legate de sute de vize de flotant, s-a impus Casian Ursu (PSD) și el viceprimar în ultimii 4 ani.

La Belinț, liberalul Laurențiu Tîrziu îi va lua locul lui Gheorghe Florin Laza, care, de asemenea, nu a mai candidat. La Racovița s-a impus Nicolae Negru (PSD), după ce funcția de primar a rămas liberă în urma decesului fostului edil Ion Nanu.

La Darova, se ”joacă”!

Surprize mari au apărut însă în câteva comune unde primarii pe funcție, cu ani de administrație în spate, păreau de neclintit.

Una dintre ele a fost la Fârdea, unde edilul șef Samuel Lupulescu a pierdut în fața Violetei Murari, de la PSD. Și la Criciova s-a impus tot o femeie – social democrata Romica Elena Cătană, care va ocupa în Primărie fotoliul de primar lăsat liber de soțul său, Cristian Cătană, suspendat în urmă cu câteva luni de către Agenția Națională de Integritate din cauza unei incompatibilități apărute cu postul pe care-l deținea.

Bătălie mare este și la Darova, unde reprezentantul PMP și actual viceprimar, Viorel Cherciu va face contestație pentru renumărarea voturilor. Liberalul Sorin Tilihoi, actualul primar, a câștigat alegerile la o diferență de doar trei voturi, dar principalul său contracandidat spune că ”procesele verbale nu corespund cu numărul alegătorilor”. Așa că, la Darova, încă se ”joacă”!

Titulari de drept!

În rest, ceilalți edili șefi din estul județului Timiș s-au impus fără mari probleme.

La Făget a câștigat din nou Marcel Avram (PNL), la Balinț – Dănuț Crașovan (PSD), Bârna – Dumitru Pecora (PSD), Bethausen – Ioan Lihoni (PNL), Boldur – Cristian Stoi (PSD), Brestovăț – Eugen Dobra (PNL), Buziaș – Sorin Munteanu (PNL), Coșteiu – Petru Carebia (PSD), Dumbrava – Ioan Ihasz (UDMR), Găvojdia – Dănuț Stoica (PNL), Mănăștiur – Ionel Curuți (PSD), Margina – Ionel Costa (PSD), Nădrag – Liviu Muntean (PSD), Secaș – Simion Pop (PNL), Știuca – Vasile Bejera (PNL), Tomești – Costel Medelean (PNL), Traian Vuia – Vasile Petruescu (PSD) și Victor Vlad Delamarina – Ioan Cardaș (PSD).

Articolul Alegeri cu surprize în comunele din zona Lugoj – Făget! Două femei au bătut bărbații în lupta electorală apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*