ALERTA! Facebook a închis MILIOANE de CONTURI. VEZI setările OBLIGATORII pentru ca profilul tău să nu fie ŞTERS

ALERTA! Facebook a închis MILIOANE de CONTURI. VEZI setările OBLIGATORII pentru ca profilul tău să nu fie ŞTERS

Facebook încearcă să dezvolte un sistem de verificare al indentității persoanelor de pe rețeaua de socializare, astfel că a înăsprit regulile din termenii și condițiile de utilizare. Userii care nu se confomează vor avea contul șters.

Ce trebuie să faci ca să nu ai contul de Facebook blocat:

1. În primul rând asigura-te ca folosești numele tău real ca să poți demonstra identitatea contului tău. În cazul în care esti raportat sau detectat automat de sistem cu un cont fals, Facebook îți va cere buletinul pentru a demonstra că tu deții contul și doar după ce o verificare manuală va fi efectuată contul va fi deblocat, dacă numele din buletin corespunde cu cel al contului.

2. Asigură-te că în profil data de naștere este corect trecută. Dacă nu dorești ca aceasta sa fie văzută de utilizatori poți seta din profil să fie ascunsă, dar este importanta pentru securitatea contului tău.

3. Începând cu anul 2018 Facebook nu va mai permite accesul pe rețeaua de scializare fară numărul de telefon înregistrat în sistem. Acest lucru te ajută pentru că îți poți reseta mai ușor parola dacă ai uitat-o.

4. Adresa ta de email trebuie să fie validă, Facebook verifică constant dacă aceasta există.

Dacă nu respecți aceste reguli riști să fii blocat definitiv  cu actualul tău cont pe rețeaua de socializare.

Cum poți vedea dacă cineva ți-a accesat contul de Facebook?

În sectiunea de setări, ai în meniu butonul de intimitate și sigurantă. Acolo poți vedea isotoricul conectărilor tale la Facebook, dar și în ce locații și pe ce dispozitive este logat contul tău. Dacă ceva ți se pare în neregulă, poti opta ca dispozitivul respectiv să fie deconectat.

Cum îți poți securiza contul de Facebook?

Este necesar ca parola ta să fie una sigură și nu conțină date esetiale despre tine, cum ar fi data de naștere, numele tău sau al apropiaților. De asemenea poti alege ca logarea ta să fie făcută în doi pași, adică dupa introducerea parolei să primești un SMS cu un cod UNIC sau să primești o notificare prin care ești anunțat că cineva s-a conectat la Facebook de pe un dispozitiv necunoscut. Mai nou Facebook permite sa alegi între 3 și 5 prieteni în care tu ai încredere, dacă ceva se întamplă cu profilul tău și cu ajutorul  carora îți poți recupera contul.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*