ALERTA în MARAMURES. O fetiţă de 4 ani a MURIT din cauza gripei!  Virusul a fost confirmat de Institutul Cantacuzino

Deces cauzat de virusul gripal, înregistrat în Maramureş. Victima, o fetiţă de numai patru ani din Valea Vişeului a pierdut lupta cu moartea la finalul lunii ianuarie.

Cea mică a fost iniţial internată la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei cu o viroză respiratorie , dar după o evoluţie nefavorabilă a fost transferată la Baia Mare, la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Starea ei s-a agravat, în ciuda tratamentul administrat, astfel că a fost transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, unde a decedat la 30 de ore de tratament intensiv.

„Potrivit protocoalelor , au fost recoltate probe şi trimise la Institutul Cantacuzino, pe data de 26 ianaurie, atunci când s-a înregistrat decesul. Rezultatul este pozitiv, virus griapl confirmat. Fetiţa a decedat din cauza complicaţiilor cardice şi pulmonare date de virusul gripal, a precizat Vasiel Pop, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Datele statistice ale Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş arată că în judeţ au fost înregistrate patru cazuri de gripă şi un deces în acest sezon.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*