Alertă într-un bloc din Ploiești: zeci de persoane au fost evacuate, din cauza unui miros de gaze!

Violeta Stoica

Zeci de locuitori de pe strada Timotei Cipariu din Ploiești au stat, sâmbătă seară, cu sufletul la gură, după ce s-a semnalat apariția unui miros asemănător celui de gaze naturale, care venea dintr-un apartament al unui bloc.
Pompierii militari prahoveni au intrat în alertă, au asigurat perimetrul scării de bloc unde se semnalase mirosul suspect, pentru că nu se cunoștea de unde provine acesta.
Într-o primă fază, au fost evacuate preventiv 15 persoane aflate în cinci apartamente situate pe aceeași coloană de pe scara blocului, existând varianta ca mirosul să provină de la o butelie de la subsolul scării respective.
Ulterior, pentru că sursa mirosului similar celui de gaze naturale nu a fost descoperită, echipajele de intervenție pentru situații de urgență au luat decizia evacuării tuturor locatarilor și, mai mult decât atât, au mai fost solicitate în sprijin un al doilea echipaj de stingere și unul de prim ajutor. În a doua fază, alte 19 persoane au fost evacuate din blocul respectiv, astfel că, în total, 34 de persoane au ieșit din apartamentele lor.
Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova au adus la fața locului și un microbuz, pentru ca oamenii evacuați să stea la adăpost până se identifică sursa mirosului.
A fost solicitată și autospeciala CBRN (Chimic, biologic, radiologic, nuclear) de la Ciolpani, care acționează în cazul în care există probleme de acest gen.
Toți cei 34 de locatari care fuseseră evacuați din apartamente, din cauza suspiciunii privind o scurgere de gaze, s-au întors în casele lor. Potrivit ISU Prahova, atât în urma măsurătorilor efectuate de ISU, cât și de echipaje de la distribuitorul de gaze, nu s-au depistat scurgeri de gaze naturale.
Pe de altă parte, nici la măsurătorile realizate de către unitatea CBRN, nu au fost identificate gaze periculoase, nici la bloc, nici în în apropierea acestuia. Cu toate acestea, s-a luat decizia de a se închide ușile și toate gurile de aerisire timp de 15-20 de minute după care s-au efectuat din nou măsurători.
Nici ulterior nu au fost identificate gaze periculoase și, prin urmare, s-a decis ca oamenii să se întoarcă în locuințe. Zona a fost monitorizată pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică de către echipaje de la unitatea distribuitoare de gaze.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*