ALERTA! Pregătiți-vă banii. Decizia ȘOC luată de o bancă de top din România

Divizia de brokeraj a Raiffeisen Bank, care a bifat cele mai mari listări la bursa românească în ultimii ani, va încerca să listeze până în octombrie o parte din grupul de transport şi logistică Transport Trade Services (TTS) la bursa de la Bucureşti, potrivit mai multor surse din piaţă, anunță Ziarul Financiar.

TTS a aprobat în Adunarea Generală a Acţionarilor din 23 martie să achiziţioneze 6% din pachetul de 10% pe care International Finance Corporation (IFC) îl deţine la companie, fără a specifica însă modalitatea prin care va face acest lucru sau la ce preţ se ridică achiziţia, potrivit raportului anual publicat pe site-ul companiei.

Mircea Mihăilescu, fondator şi acţionar majoritar al TTS, spunea în 2012 pentru ZF că va lista 30% din companie în următorii „trei-patru ani“, probabil la Viena sau la Frankfurt, dar fără să aducă în discuţie bursa de la Bucureşti.

El spunea atunci că IFC a impus condiţia de listare atunci când a intrat în acţionariatul companiei prin achiziţia unui pachet de circa 10% pentru 12 mil. euro. Pachetul de 30% valora atunci 36 mil. euro. Potrivit mai multor surse din piaţă, listarea se va face la Bucureşti, consorţiul de intermediere fiind condus de Raiffeisen.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*