Alex Benga, singurul integralist al UTA-ei în Liga 1: „Suntem o echipă nouă, trebuie să compensăm lipsa de timp prin inteligență. Cu Hermannstadt nu ne mulțumim cu puțin”

Alexandru Benga a fost unul dintre fotbaliștii importanți ai UTA-ei în acest debut de sezon. Fiindcă Ilie și Erico da Silva sunt scoși din circuit, la Mediaș, cu Hermannstadtul, experimentatul fundaș va avea, în premieră, un alt partener în centrul defensivei, unul dintre Melinte sau Albu.

Dar, în ciuda modificărilor ce se prefigurează în primul „11”, Alex Benga își pune mari speranțe într-un rezultat pozitiv. „Ne așteaptă o partidă foarte dificilă la Mediaș, întâlnim o formație puternică, redutabilă mai ales pe teren propriu, dar mergem cu încredere la acest meci. Avem unele absențe în echipă, dar avem încredere că jucătorii care vor intra pe teren vor câștiga cele trei puncte. Hermannstadt e o echipă redutabilă, puternică, cu un atacant masiv (n.a Fabio. Fortes), au un joc direct, te supun la treabă, însă și noi suntem pregătiți, știm ce avem de făcut. În ultimele două meciuri nu am luat gol, acest lucru este foarte important pentru noi și ne dorim să ținem această linie. Cu Hermannstadt, nu ne mulțumim cu puțin, nu mergem cu gândul de a lua un punct, dacă faci acest lucru e riscul să rămânem cu mâna goală. Mergem cu gândul de a câștiga, în timpul jocului se pot întâmpla multe, dar trebuie să mergi montat și concentrat. Avem calitate în echipă, ca la fiecare meci pe care îl disputăm trebuie să intrăm cu gândul la victorie. Noi suntem o echipă nouă, n-am avut timp să ne cunoaștem foarte mult înaintea sezonului, nu a existat o perioadă de pregătire, dar trebuie să ne adaptăm la această situație. Nu este ușor, dar nu avem ce face.  Prin inteligență trebuie să compensăm lipsa de timp, pe care nu putem să o negăm, căci este nevoie de timp să facem o echipă puternică”, susține apărătorul utist.

Partida cu UTA va fi prima pe care sibienii o vor găzdui la Mediaș, pe stadionul „Gaz Metan”. „În contextul acestei pandemii, avantajul terenului propriu se cam anulează, fără spectatori e ca și cum ai juca pe teren neutru. Va fi primul lor meci în calitate de gazdă la Mediaș, sunt încrezător că vom face o partidă bună și vom reuși să câștigăm”, mai crede Benga, singurul integralist al arădenilor în prezenta ediție de Liga 1.

Arădenii au strâns 7 puncte în primele șase etape, iar puternicul findaș al lui Balint susține că numărul acestora trebuia să fie puțin mai mare: „Având în vedere meciurile și oportunitățile avute, suntem frustrați că nu avem mai multe puncte. Dacă mă gândesc la primele 60 de minute cu Voluntariul acasă, la meciul de la Pitești, sau la cel cu Iașiul, când am condus cu 2-1 până prin minutul 75, cred că meritam să avem puncte în plus. Învățăm din aceste experiențe și încercăm să adunăm mai multe puncte de viitor”.

Laszlo Balint a pus accentul în repetate rânduri pe ineficiența jucătorilor săi la fazele fixe în Liga 1, iar Alex Benga e unul dintre fotbaliștii cu talie care pot marca după cornere sau lovituri libere. „Din moment ce din fazele fixe pe care le avem nu reușim să înscriem, ne preocupă și pe noi asta. Lucrăm la antrenamente și sperăm să remediem acest lucru, să profităm de aceste faze pentru că ele îți pot decide un joc în condițiile în care acesta este echilibrat. E nevoie de încredere, de timp, nu putem da vina nici pe cei din careu, nici pe executanți, pe jucătorii care centrează. Trebuie să lucrăm la aceste lucruri, de fapt au fost foarte multe de pus la punct în această perioadă și nu am avut timp să ne axăm pe fiecare moment al jocului. Vom lucra, vom încerca să fim mai concentrați și, bineînțeles, să reușim să fructificăm aceste faze”, a încheiat fotbalistul de 32 de ani al „Bătrânei Doamne”.

Benga a sosit la UTA în această vară, după ce s-a salvat de la retrogradare cu Chindia prin victoria de la barajul cu CS Mioveni. În play-out-ul sezonului trecut, târgoviștenii au pierdut ambele meciuri contra lui Hermannstadt cu același scor, 0-1.

0
0

Articolul Alex Benga, singurul integralist al UTA-ei în Liga 1: „Suntem o echipă nouă, trebuie să compensăm lipsa de timp prin inteligență. Cu Hermannstadt nu ne mulțumim cu puțin” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*