Alex Ioniță se desparte de UTA, fostul atacant al lui Koln termină cu 8 goluri și 8 asisturi aventura sa în tricoul „roș-alb”

Pauza de iarnă e foarte scurtă, iar conducerea UTA-ei, la sugestia lui Laszlo Balint, trebuie să opereze mutări rapide. Înainte de toate, trebuie clarificată situația jucătorilor care nu au confirmat sau care nici nu au primit prea multe șanse din partea staffului tehnic. Putem spune Alexandru Ioniță face, oarecum, parte din ambele categorii. Nu a reușit să marcheze niciun gol pentru Bătrâna Doamnă în Liga 1, nu a oferit nici măcar un assist, dar, e adevărat, nici  nu a primit prea multe minute din partea lui Balint. A fost titular în două meciuri (chiar primele stagionale), în timp ce în restul de 7 a intrat pe parcurs. Fostul „vârf” al lui FC Koln a avut și o accidentare ce l-a ținut o lună de zile pe tușă, iar despărțirea era – oarecum – previzibilă.

Chiar și după plecarea fotbalistului de 32 de ani, UTA rămâne – deocamdată – în patru atacanți de meserie, Ioan Hora, Vlad Morar, Vali Buhăcianu și Cipri Rus, așa că salariul lui Ioniță ar putea fi reinvestit într-un fotbalist dintr-un alt compartiment al terenului, iar linia de mijloc are cel mai mult nevoie de întăriri.

Ioniță a venit la UTA în luna august a anului trecut și a pus umărul la promovarea UTA-ei în Liga 1 cu 6 goluri și 6 pase decisive. A mai reușit două goluri și tot atâtea „asisturi” în Cupa României, totalul meciurilor disputate în tricoul „roș-alb” fiind 37.

Născut pe 5 august 1989, atacantul s-a remarcat la Rapid București, apoi a trăit experiența Bundesligii în tricoul celor de la FC Köln. Următoarele borne ale carierei au fost Orduspor (Turcia) și AEL Limassol (Cipru), apoi a jucat pentru Farul Constanța, ASA Tg. Mureș și Sportul Snagov.

Fundașul Pleașcă și mijlocașii Klapan și Popescu sunt celelalte „divorțuri” confirmate de arădeni, în timp ce situația portarului Moldovan depinde de găsirea unui alt goal-keeper sub vârstă în această iarnă.

0
0

Articolul Alex Ioniță se desparte de UTA, fostul atacant al lui Koln termină cu 8 goluri și 8 asisturi aventura sa în tricoul „roș-alb” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*