Altruiști! Preșcolarii și elevii lugojeni, invitați să celebreze în mod caritabil Ziua Pământului

Ziua Internațională a Pământului va fi marcată la Lugoj printr-o serie de evenimente, printre care și organizarea unui laborator caritabil pentru copii.Biblioteca Municipală Lugoj, în colaborare cu asociația Life-Lugoj30 și Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu” invită lugojenii de toate vârstele să celebreze împreună Ziua Internațională a Pământului, organizând diverse acțiuni educative și culturale, precum și cu caracter umanitar.

Primul eveniment are loc miercuri, 21 aprilie, când Biblioteca Municipală Lugoj va găzdui expoziția de pictură a artistei lugojene Cătălina Muntean. Locuitorii urbei pot admira lucrări care înfățișează peisaje din natură, marcând, prin artă, Ziua Internațională a Pământului.

Cea mai amplă acțiune din cadrul seriei de evenimente este programată însă pentru ziua de joi, 22 aprilie, când, tot la Biblioteca Municipală Lugoj, de la ora 13, va avea loc un laborator caritabil, dedicat atât copiilor, cât și părinților. Participanții trebuie să achite o taxă modică, în valoare de 10 lei, banii adunați fiind mai apoi donați Centrului de Zi ”Sfântul Nicolae” din Lugoj.

Laboratorul va cuprinde activități de conștientizare a importanței prezervării mediului înconjurător, respectarea naturii și a viețuitoarelor, iar copiii, alături de părinți, vor avea prilejul să realizeze cu mâinile lor obiecte specifice, în ton cu tema abordată. Nu vor lipsi nici surprizele. Locurile sunt limitate, însă dacă vor fi mai mulți doritori, se vor organiza grupe de 10 copii, astfel încât respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Covid-19 să fie asigurată. Cei care doresc să se înscrie o pot face direct la Biblioteca Municipală Lugoj, precum și printr-un mesaj privat pe Facebook, persoană de contact Lavinia Steț.

Amfitrionii zilei de vineri, 23 aprilie, vor fi elevii Școlii Gimnaziale ”Anișoara Odeanu”. Pentru a celebra Ziua Internațională a Pământului, școlarii din clasa pregătitoare invită lugojenii la expoziția fotografică ”Clubul micilor ecologiști”. Unitatea de învățământ lugojeană este în permanență preocupată să le insufle elevilor dragostea și grija față de mediul înconjurător.

Amintim că în anul 2019 la Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu” a demarat proiectul intitulat ”Clasa verde din curtea şcolii”, prin programul StartONG, finanţat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Obiectivul acestuia constă în creşterea stării de bine a elevilor din unitatea de învățământ, prin educarea acetora într-un mediu sănătos, natural, astfel încât să-şi petreacă o cât mai mare parte a zilei în aer liber.

Prin intermediul proiectului, învăţământul traditional, desfășurat în spaţii convenţionale, închise va fi înlocuit cu unul modern, bazat pe activități creative, desfășurate într-un mediu deschis prin facilitarea contactului nemijlocit între elevi şi natură. Astăzi, în spațiile verzi amenajate în curtea școlii se regăsesc numeroase specii de arbuști decorativi, magnolii, trandafiri, precum și alte plante crescute în serele îngrijite de elevi.

Articolul Altruiști! Preșcolarii și elevii lugojeni, invitați să celebreze în mod caritabil Ziua Pământului apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*