Am ajuns…și ne-am întors acasă, jucătorii UTA-ei au cuvântul pentru o inaugurare de povestit nepoților: „Motivația să fie maximă, paharul să dea pe afară!”

În seara în care au promovat în Liga 1, utiștii au spus apăsat: ”Am ajuns”. Astăzi, putem adăuga: ”Ne-am întors acasă”, iar drumul a fost prea lung și „pavat” cu destule dezamăgiri și ocolișuri nedemne pentru blazonul clubului pentru a nu trăi la intensitate maximă seara zilei de 28 august 2020. Dacă „actorii” cu Voluntariul, află și sigur află că pe 1 septembrie 1946, la inaugurarea vechii arene din Calea Aurel Vlaicu, ITA o bătea pe Ciocanul prin golul legendei Iosif Petschovsky, din pasa bomberului Ludovic Bonyhadi, spectacolul și punctele ar trebui să fie asigurate. Care dintre elevii lui Laszlo Balint nu ar dori să-și asocieze numele cu o inaugurare de povestit nepoților, precum cea de acum 74 de ani?

„În cărțile de istorie ale clubului”

Iar Laszlo Balint, Cristian Melinte și Ioan Hora chiar se întorc acasă, aici unde au mai apărat culorile „roș-albe” în bătăliile grele ale Ligii 1, în timp ce pentru Cipri Rus misiunea a fost mult mai facilă în fotbalul județean. Între timp, Balint a dat echipamentul de fotbalist pe ținuta de antrenor și foarte bine a făcut. A devenit omul potrivit, la locul potrivit. A reaprins spiritul „roș-alb” cum doar el știe, a impus profesionalismul la UTA, dar a spus-o răspicat că-și dorește mult mai mult. Echipa l-a auzit și s-a întors cu număr la  casă din „fieful” campioanei din 2017, însă același Balint afirmă: „E foarte important să dăm valoare punctului de la Constanța cu o victorie vineri seară. În plus, toată lumea trebuie să înțeleagă faptul că și teoretic, dar și practic, o să intrăm în cărțile de istorie ale acestui club, drept generația care inaugurează noul stadion. Iar atunci responsabilitatea pentru noi e cu atât mai mare și va trebui să avem atitudinea potrivită, să abordăm fiecare duel la maxim, să facem tot posibilul să câștigăm absolut fiecare metru de teren, astfel încât la sfârșit să ne putem bucura. Sunt convins că bucuria va fi una imensă, mai ales pentru suporterii noștri. Chiar dacă, din păcate, ei nu vor putea fi pe stadion, lângă noi, sunt sigur că suflește ne susțin și trebuie să-i facem fericiți”.

„Filozofia lui Teja e aceeași, indiferent de câți jucători au pierdut”

Adversarul, FC Voluntari, a debutat și ea pozitiv în noua stagiune a Ligii 1. Chiar a luat toate punctele acasă, cu Gazul, cu toate că Mihai Teja a pierdut nu mai puțin de 14 fotbaliști față de play-out și a transferat doar trei. Patru, cu recentul împrumut al lui Mailat de la CFR Cluj. „Voluntari e o echipă care a schimbat destul de mult în această perioadă. A pierdut jucători importanți, dar cu toate acestea filozofia lor nu s-a schimbat, Mihai Teja fiind un antrenor care dezvoltă un fotbal bazat pe posesie. Echipele antrenate de el au fost preocupate tot timpul să paseze, să construiască prin atacuri poziționale. Au jucători care se pliază pe acest stil. Îl au pe Eric, care, chiar în ciuda unei stări fizice mai precare, e un jucător de calitate, mai ales când are mingea și e un executant bun de faze fixe. Ceea ce e sigur e faptul că nu vom avea un meci ușor, pentru că toată lumea se gândește acum că, în urma jocului destul de bun făcut cu Viitorul și a rezultatului pe măsură,  victoria va veni ca o consecință logică. Nu este deloc așa, noi va trebui să fim foarte bine, în primul rând din punct de vedere mental, va trebui să avem o altă abordare decât cea de la Ovidiu, pentru a ne apropia cele trei puncte”, a adăugat Gyuszi Balint.

Balint a vorbit despre eventualul avantaj al arădenilor, care au avut două zile în plus de odihnă față de ilfoveni, care jucaseră luni. „E relativ totul cu aceste două zile, pentru că, trebuie să subliniez,– nici noi nu suntem la capacitate optimă în ceea ce privește pregătirea fizică. Îmi doresc foarte mult ca sufletul băieților să iasă la suprafață, iar atitudinea și determinarea noastră să fie cheia câștigării celor trei puncte. E foarte, foarte important modul în care abordăm meciul, mentalitatea noastră, iar motivația trebuie să fie maximă, paharul să dea pe afară, dacă îmi permiteți această expresie. Dacă fiecare jucător va fi setat pe aceste repere, cu siguranță vom câștiga”, e convingerea „principalului” arădenilor, care nu se va putea pe nu mai puțin de 8 jucători la meciul din această seară: Opric, Miculescu, Pașcu, Ursu, Tomozei, Isac, Hrezdac și Oroian.

Teja: „Șase puncte după primele două meciuri ar fi extraordinar, dar și 4…”

Așadar, ilfovenii au pierdut mai mult de o echipă în scurta pauză competițională. Au plecat ori s-au reîntors la echipele de care aparțineau: Mitrev, Cojocaru (portari), Belu, Paşcanu, Leasă (fundași), Laïdouni, Gorobsov, F. Bălan, D. Benzar, Măţan, Sanoh (mijlocași) și atacanții Ţîră, Tudorie si Morar. Acesta din urmă a venit chiar la UTA după ce i-a expirat contractul cu formația de lângă Capitală. Deocamdată, transferurile efectuate sunt în număr de patru. Fundașul dreapta, Bogdan Szijj și atacanții Alexandru Ionuț Stoica a venit de la Farul, Răzvan Grădinaru, de la Poli Iași, iar Sebastian Mailat împrumut, de la CFR Cluj. Fundașul Achim este accidentat și ar trebui să revină pe gazon de abia după pauza prilejuită de acțiunile echipelor naționale. „Am pierdut 14 jucători în această pauză de 10 zile, încercăm să reconstruim o altă echipă. Deocamdată, în primele etape, ne axăm mai mult pe tineri, plus jucătorii care au avut contract de anul trecut. Încercăm să facem și transferuri pentru a fi competitivi în acest campionat, Pregătesc echipa și încercăm să câștigăm, tot timpul am încercat să le insuflu băieților mentalitatea de învingător. Urmează un meci important la UTA, o echipă foarte bună, chiar dacă e nou-promovată. S-au întărit foarte mult, joacă un fotbal bun, încercăm să dăm maxim acolo pentru a lua cele trei puncte. Șase puncte după primele două meciuri ar fi extraordinar, dar și 4. Nimic nu este imposibil, trebuie să credem în tot ceea ce facem, în munca pe care o depunem”, a declarat Mihai Teja la emsiunea ”Sport Arena”, de la Metropola TV.

Formații probabile:

UTA: Moldovan – Bustea, Benga, Ilie, Rumpoulakou – Albu, Roșu – Tescan, Ioniță, Buhăcianu – Morar.

Voluntari: Rîmniceanu – Costin, Balaur, Armaş, Vlad – Căpăţînă, Miranda, Gheorghe – Eric, Al. I. Stoica, Grădinaru.

UTA – FC Voluntari, din cadrul etapei a doua a Ligii 1 la fotbal se dispută în această seară, de la ora 21 și va fi transmisă în direct de Digi Sport, Telekom Sport și Look TV.

0
0

Articolul Am ajuns…și ne-am întors acasă, jucătorii UTA-ei au cuvântul pentru o inaugurare de povestit nepoților: „Motivația să fie maximă, paharul să dea pe afară!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*