”Am bătut două Glorii, e o promisiune de viitor”!

Astăzi, 5 aprilie, nou promovata Dacia Mioveni a mai făcut o victimă în Liga Florilor, la handbal feminin, învingând, în Turneul de la Turda, pe Gloria Buzău, cu scorul de 21-19. Am fost tentat să pun un semn de mirare, ca și când nu ne-am fi așteptat la un astfel de rezultat… M-am oprit, însă, pentru că Dacia, în ciuda faptului că este la debut pe prima scenă, a avut o comportare notabilă, curajoasă, pe alocuri, atitudine care i-a adus aprecieri favorabile, din partea adversarelor, cât și ceva puncte neașteptate.

Printre victimele sale, dacă pot spune așa, se numără și cele două Glorii, Bistrița și Buzău, două echipe cu state vechi în Liga Mare, cu handbaliste experimentate, câteva chiar componente ale naționalei noastre de senioare, altele aduse de prin Europa, din campionate la fel de puternice ca al României.

Dacia n-a ținut cont de aceste amănunte, a bătut mai întâi Gloria din Bistrița, provocând demiterea antrenorului bistrițean Horațiu Pașca, aflat de șase ani pe banca tehnică. Astăzi, fetele lui Gică Covaciu au învins și Gloria din Buzău, însă credem că antrenorul buzoian Coco Mihăilă nu va avea soarta lui Horațiu Pașca… sau cine știe!

După succesul de astăzi, unul din oficialii echipei, Constantin Ciobanu, ne spunea cu sinceritate:”Sunt liniștit, de-acum privesc cu speranță finalul de campionat. Dacia a învins cele două Glorii ale Ligii Florilor, chiar de la prima ei apariție. Fetele au jucat bine, am avut o apărare beton, în frunte cu portarul Tamara Popovic, care a fost de netrecut. N-aș face și alte aprecieri, este succesul întregii echipe”, recunoștea directorul. De altfel, chiar și antrenorul secund al Daciei, Daniel Gheorghe, recunoștea că apărarea a fost punctul forte al echipei.
Și ca să facem și ceva dezvăluiri, să spunem că la Mioveni se pregătește inaugurarea unei săli de sport, chiar în această vară, semn că cei care conduc urbea sunt oameni care privesc cu ochi buni mișcarea și o sprijină. Dar despre toate acestea vom mai vorbi!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*