Am învins și Suedia, la CE, dar am jucat mai prost decât în prima zi!

Naționala feminină de junioare a obținut a doua victorie la Campionatul European din Slovacia, învingând, de data aceasta, Suedia, cu scorul de 24 – 21. Ne bucurăm pentru punctele acumulate, care ne duc, practic, în Grupa M2, chiar de pe prima poziție, și care ne asigură, deja, un loc între primele opt naționale ale Europei.

Asta este partea pozitivă a acestei victorii, pentru că evoluția fetelor noastre a fost una sub orice critică, mai ales în prima repriză, când am înscris un gol la 12 minute, când am jucat cu frâna de mână trasă, când am dat multe pase la adversare, iar de contraatacuri parcă nici n-am auzit. La coordonare, acolo unde s-a aflat Andreea Popa, n-au fost sclipiri de geniu, s-a jucat lent, ba chiar Andreea a pierdut patru-cinci mingii, pe care suedezele le-au transformat în gol.

Tabela a arătat 1-7, în minutul 10 (când antrenorul Ivan a luat și primul timp de odihnă!), 2-9, în minutul 15, 5-11, în minutul 21, 7-13, cu un minut înainte de finalul reprize întâi, și 8-14, după 30 de minute. Tricolorele au arătat tare obosite, deloc unite și fără niciun orizont în teren.

În repriza a doua, după ce Andreea Popa a ratat și de la 7 metri, adversarele noastre ne-au luat locul, pas cu pas, începând ele să rateze și să împrăștie mingii și situații clare de gol. Și inevitabilul s-a produs, România reușind să egaleze, pentru prima dată în această partidă: 18-18, în minutul 49. Din acel moment, Suedia s-a mai dus odată la două goluri distanță, 20-18, dar avea să termine definitiv benzina – tricolorele au revenit, au egalat, ba chiar s-au și distanțat, 22-20, minutul 58, apoi 23-20 și 24-21 la final. Trebuie să completăm că această rotire pe tabelă nu s-a produs pentru că au jucat ale noastre foarte bine, ci pentru că suedezele au ratat din poziții favorabile, pierzând mingii ușoare, speculate de Popa și compania. Remarcăm faptul că Andreea Popa s-a revanșat pe final, interceptând surprinzător unele mingii, pe care le-a transformat în gol. Ne bucurăm pentru handbalista noastră și pentru faptul că se află pe locul doi al eficacității Campionatului European, cu 16 goluri marcate.

Victoria scapă staff-ul de critici mai dure, dar nu poți să faci drum lung cu această evoluție fără orizont. Am pus jocul prost din prima partidă, cea împotriva Franței, pe seama emoțiilor debutului, dar iată că a venit și a doua evoluție, una mai încâlcită decât prima, sesizată chiar și de organizatori, care au desemnat-o pe portărița Diana Ciucă, la finalul celor două partide, ca fiind cea mai bună româncă de pe teren. Și pe bună dreptate, pentru că Diana a ținut echipa noastră în viață. Și, atenție, mai sus, când se va juca în apropierea medaliilor, jocurile vor fi mult mai intense, iar adversarele de un alt calibru.

Sâmbătă este zi de pauză, iar duminică avem un ultim meci în Grupa C, împotriva Cehiei. Rezultatul nu mai contează pentru fetele noastre, care și-au asigurat prima poziție a clasamentului. (Ionel Pană)

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*