Amalia Iovănuț pe 4, Gabriela Furak pe 4, 5 și 6 în finalele pe aparate la Campionatul Național individual al junioarelor II. Erica Gogoașe și Amalia Ghigoarță, foste la CSȘ1 Timișoara prin ”Țară, țară vrem campioane!”, pe podium la individual compus și pe aparate cu CNS Cetate

Gimnaste din generațiile 2007 și 2008 până anul trecut la CSȘ1 Timișoara, crescute din 2014 în ”pepiniera” de excelență de pe Bega în cadrul programului naţional “Ţară, ţară, vrem campioane!”, iniţiat de antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang, au obținut multiple clasări pe podium și medalii de aur în finalele pe aparate dar și la individual compus în cadrul Campionatul Național individual al junioarelor, derulat sub egida Federației Române de Gimnastică la Deva, dar și sportive încă activând în capitala Banatului, la Palatul Copiilor Timișoara, s-au situat în imediata apropiere a podiumului în finale pe aparate ale junioarelor II.

În urmă cu peste 3 ani, în mai 2015, Sporttim consemna sub titlul începând cu ”Vom mai auzi de ele!” despre evoluțiile gimnastelor din generațiile 2007 și 2008 selecționate în anul 2014 în cadrul ”pepinierei” de excelență de la CSȘ1 Timișoara odată cu lansarea proiectului ”Țară, țară vrem campioane!” în cadrul primului lor concurs, găzduit de Deva, și iată că, deși doar la 10-11 ani, Erica Gogoașe și Amalia Ghigoarță au fost într-adevăr printre numele sonore în finalele pe aparate și la individual compus ale recentelor Campionate Naționale de gimnastică artistică pentru junioare sub egida F.R.G., derulate tot ”sub Cetate”, de astă dată în culorile Centrului Național Sportiv Cetate Deva.

Erica Gogoașe, din generația 2008, a triumfat în finalele pe aparate la sărituri, bârnă dar și sol, clasându-se pe locul 3 în finala la paralele a junioarelor 3 – nivel 2.

Între junioarele 2, la nivelul 3 de vârstă, Timișoara a fost în continuare reprezentată, prin Amalia Iovănuț, a patra în finala la sărituri din partea Palatului Copiilor, cu 11,850 puncte, tocmai în fața Amaliei Ghigoarță, a cincea cu 11,825 puncte, fosta gimnastă de la CSȘ1 Timișoara impunându-se în schimb la sol și urcând pe locul 3 al podiumului în finala concursului la bârnă, de astă dată așadar pentru CNS Cetate Deva.

Tot în competiția junioarelor 2, dar la nivelul 4 de vârstă, Gabriela Furak de la Palatul Copiilor Timișoara a înregistrat 12,675 puncte pentru un loc 4 în finala la sărituri, în concursul la bârnă clasându-se pe cinci iar pe 6 la sol, toate aparatele fiind dominate de Ana Maria Bărbosu de la CSȘ Focșani, triumfătoare în 4 probe.

Totodată, în clasamentul final la individual compus al junioarelor 2 la nivelul 4, Gabriela Furak s-a clasat pe un notabil loc 6 cu 43,625 puncte, din 12 concurente în frunte cu aceeași Ana Maria Bărbosu de la CSȘ Focșani, cu 52,525 puncte.

Erica Gogoașe, totalizând 49,075 puncte și urmată de Maria Broască și Teodora Stoian de la CSȘ1 Constanța, a câștigat Campionatul Național la individual compus al junioarelor III la nivelul 2 al categoriei de vârstă, ierarhie în care Iustina Buzner s-a clasat a 23-a din 27 de participante pentru Palatul Copiilor Timișoara.

Competitoare din opt orașe, în frunte cu Ioana Danciu de la CNS Cetate Deva, prima cu 51,025 puncte în clasamentul la individual compus al junioarelor 2 pe nivelul 3, au concurat pentru prețioasele medalii, pe 3 încheind Amalia Ghigoarță cu 49,850 puncte, în vreme ce Amalia Iovănuț (PC Timișoara) a totalizat 45,800 puncte, a 15-a, iar Adela Florian, de la CSȘ1 Timișoara, s-a situat pe poziția a 19-a cu 43,725 puncte, din 24 de gimnaste.

În total, peste 90 de gimnaste reprezentând 23 de cluburi s-au întrecut în sala de sport a SCM Deva în Campionatul Naţional individual de gimnastică artistică al junioarelor III, II şi I, cei prezenţi având ocazia să le urmărească în competiție pe sportivele programului naţional “Ţară, ţară, vrem campioane!”, iniţiat în 2014 și la Timișoara de antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang, şi sponsorizat de OMV Petrom.

La start s-au aflat însă și toate componentele echipei naţionale de gimnastică artistică de junioare a României, cea care a ocupat locul 4 la Campionatul European de la Glasgow, din luna august, în frunte cu medaliata cu aur european la sol, Ioana Stănciulescu, precum și Silvia Sfiringu, Antonia Duţă, Daniela Trică sau Ana Maria Puiu.

Astfel, la nivelul 6 al junioarelor mari, Silviana Sfiringu de la CS Farul Constanța s-a impus cu 54,950 puncte, urmată de Ioana Stănciulescu (CS Farul) cu 53,850 puncte, Antonia Duță CS Dinamo București) cu 53,800 puncte și Daniela Trică (CSȘ Bârlad), cu 51,800 puncte. Iar componentele lotului național au dominat și finalele pe aparate ale junioarelor mari, Sfiringu triumfând la sărituri și clasându-se pe 2 la paralele și sol, Stănciulescu la paralele și situându-se pe 2 la sărituri și pe 3 sol, Lisa Marchidanu de la CSA Steaua impunându-se la bârnă și clasându-se pe 3 la sărituri iar Antonia Duță de la CS Dinamo învingând la sol și încheind pe 3 la bârnă și paralele, în vreme ce pe podium a mai urcat și Daniela Truță de la CSȘ Bârlad, pe 2 la bârnă. În schimb la nivelul 5 de vârstă al junioarelor I au concurat doar trei sportive, în frunte cu Maria Ceplinschi de la CS Farul, cu 52,900 puncte.

Iar de la Deva la Reșița, caravana Federației Române de Gimnastică organizând la finele săptămânii în ”Polivalentă” Campionatului Național Individual al Juniorilor I și II, la gimnastică artistică masculină. Competiția va reuni la start un număr de 52 gimnaști juniori, reprezentanți ai 13 cluburi sportive din întreaga țară, care vor concura pentru titlurile naționale puse în joc la individual compus și pe aparate. Totodată, aceste Campionate Naționale marchează deschiderea Centrului Național Olimpic de Pregătire a juniorilor de la Reșița, o nouă structură care are scopul de a reînnoda tradiția gimnasticii artistice masculine românești.

The post Amalia Iovănuț pe 4, Gabriela Furak pe 4, 5 și 6 în finalele pe aparate la Campionatul Național individual al junioarelor II. Erica Gogoașe și Amalia Ghigoarță, foste la CSȘ1 Timișoara prin ”Țară, țară vrem campioane!”, pe podium la individual compus și pe aparate cu CNS Cetate appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*