Ambasador cultural! Premii pentru poeta Maria Rogobete

Luna noiembrie aduce noi distincții pentru Maria Rogobete, poetă, prozatoare și actriță a Teatrului Municipal “Traian Grozăvescu” din Lugoj. În cadrul Festivalului Național de Poezie ”Mihai Novac” (1906-1977), ediția noiembrie 2020, Mariei Rogobete, lugojeancă prin adopție, dar originară din Topleț, Caraș Severin, i-a fost acordat Premiul Național de Poezie ”Mihai Novac” (1906-1977).
Din juriul prezidat de Ionel Bota, alături de vicepreședintele Ion Gheorghe Chiran, au făcut parte nume sonore pentru cultura bănățeană: Centrul Cultural și Complexul Muzeal Oravița, Clubul Mitteleuropa Viena/Oravița, Asociația Istoricilor și Arheologilor din Țara Cărașului, Centrul de Studii Bănățene „Sim. Sam. Moldovan”, Studioul de Teatru și Film „Muntele”, Cenaclul de Literatură și Arte „Gheorghe Azap-Mihai Moldovan”, Cenaclul Județean de Proză „Mircea Cavadia-Gheorghe Zincescu”, Cercul de Proză „Antoniu Francz”, precum și redacțiile revistei de cultură europeană ARTE și revistelor ”Carașul, studii și documente”, ”Oravița” și Foaia Oraviței”.

Nu este singurul premiu obținut de Maria Rogobete în această lună. Poeta lugojeancă a fost distinsă și cu Premiul ”Mecena românilor”, acordat de Societatea Literar-Artistică ”Tibiscus” din Uzdin, Serbia – președinte Vasile Barbu. Distincția a fost oferită în semn de profundă recunoștință și mulțumire pentru sprijinirea comunității românești din Serbia, întăririi iubirii de neam a românilor și pentru înfăptuirea dezideratelor de unitate culturală în patria noastră comună – limba română.

Articolul Ambasador cultural! Premii pentru poeta Maria Rogobete apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*