Ambasadorul Republicii Franceze în România – în vizită la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia

F. T.

La sfârşitul săpămânii trecute, adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Gheorghe-Marian Brâncoveanu, a primit, la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, vizita Excelenței Sale, Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze în România. Potrivit unui comunicat al Centrului montan sinăian, „vizita ( din ziua de vineri, 19 martie -n.n.) a fost făcută în contextul celebrării a cinci decenii de francofonie, cooperarea româno-franceză în domeniul dezvoltării capabilităților de asigurare a măsurilor de ordine publică fiind deja una de tradiție pentru Jandarmeria Română, în contextul în care jandarmii francezi au avut o contribuție semnificativă în apariția și dezvoltarea primului centru de pregătire pentru jandarmii montani. În cadrul acestei întâlniri, Excelența Sa, doamna Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze, a asistat la prezentarea centrului și a activităților de pregătire specifice. Cu această ocazie, instructorii jandarmi au prezentat mai multe exerciții demonstrative, organizate sub forma unor ateliere tematice, ce au vizat salvarea în mediul montan în situații precum: transportul unui accidentat pe tiroliană, salvarea unei persoane din telescaun sau antrenamente de escaladă.
Excelența Sa, doamna Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze, a mulțumit partenerilor români și s-a arătat interesată de dezvoltarea cooperării interinstituţionale între cele două agenții de aplicare a legii, exprimându-și intenţia de a găsi modalităţi viabile de pregătire comună în domeniul securității publice. La rândul său, colonel Gheorghe-Marian Brâncoveanu, adjunct al inspectorului general, a apreciat implicarea activă a partenerilor francezi în dezvoltarea Jandarmeriei Române și a adresat mulțumiri Excelenței Sale, doamna Laurence Auer, pentru sprijinul acordat”.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*