Amenzi între 1.000 și 5.000 de lei pentru români. Nu trebuie să faceți greșeala asta

Vine toamna și, odată cu ea, se numără…alergiile. Ambrozia este cea care aduce chiar de pe acum amenzi între 1.000 și 5.000 de lei persoanelor fizice care nu se îngrijesc ca de pe terenul lor să dispară planta perenă și dăunătoare oamenilor.

Ambrozia, planta care aduce amenzi uriașe. Primăria Capitalei ia măsuri
E peste tot! La margine de drum, în parcuri sau în apropierea șinelor de tren. E planta numită ambrozie, care, deși este considerată mâncarea zeilor, este de fapt un inamic veritabil al multor persoane în perioada aceasta a anului, pentru că determină o alergie severă.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

De altfel, situația nu se rezumă la un sezon. Netratată, sensibilitatea cauzată de această plantă poate deveni în timp o afecțiune serioasă.

Drept urmare, autoritățile iau măsuri, mai mult cu cât răspândirea plantei ia amploare. Primăria Capitalei a anunțat miercuri că Poliția Locală București derulează acțiuni ample de control pentru depistarea terenurilor infestate cu ambrozie și identificarea proprietarilor ori administratorilor acestor zone lăsate în paragină.

Până acum, au fost identificate 54 de zone publice unde crește această plantă. Dintre acestea, 13 locații sunt pe domeniul public din sectoarele 1, 3 și 5, iar polițiștii locali s-au adresat primăriilor de sector pentru dispunerea măsurilor necesare eradicării acesteia, se arată într-un comunicat transmis de PMB.

Amenzi între 1.000 și 5.000 de lei pentru persoane fizice și între 10.000 și 20.000 de lei pentru persoane juridice

Proprietarii de terenuri sunt sancționați contravențional cu avertisment, în primă fază, potrivit prevederilor art. 10 din Legea 62/2018, apoi, conform Legii de modificare nr. 129/2020, aceștia sunt pasibili de amenzi între 1.000 – 5.000 de lei (persoane fizice) și 10.000 – 20.000 lei (persoane juridice).

„În ceea ce privește parcurile aflate în administrarea ALPAB, menționăm faptul că pe aceste suprafețe se intervine constant, în conformitate cu recomandarile specialiștilor cu privire la combaterea ambroziei”, arată sursa citată.

SURSA

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*