Americanca Andreona Keys e noua extremă a FCC Baschet UAV Arad!

După cele 7 jucătoare românce cu care a bătut palma pentru sezonul competițional 2021-2022, FCC Baschet UAV Arad a operat și primul transfer internațional. Este vorba despre o extremă de peste Ocean, care se află la prima experiență în baschetul românesc.

În sezonul trecut, Andreona Keys (25 de ani) a evoluat în SuperLiga din Ucraina, la Dinamo Kiev, iar din această toamnă va evolua sub comanda lui Jose Araujo. Americanca e extremă de meserie, măsoară 178cm, iar în sezonul trecut a avut o prestaţie excelentă în ofensivă, acumulând o medie de 29.0 puncte pe meci. A mai strâns 10.5 recuperări, 5.8 assisturi pentru procentaje de 52.8% la aruncările de la semi-distanţă, 38,2% la cele din afara semicercului şi 73,1% de la libere.

În Europa, Andreona Keys are în palmares două titluri de campioană, primul obţinut în 2019, la prima experienţă în maioul lui Dinamo Kiev, fiind şi a doua marcatoare a campionatului. Apoi, americanca a plecat în Slovenia, la ZKK Cinkarna Celje, unde a cucerit o nouă medalie de aur, dar şi titlu de cea mai bună extremă a primei ligi. De remarcat, că în ultimele patru sezoane, sportiva a avut mereu o medie de peste 20 de puncte per partidă.

0
0

Articolul Americanca Andreona Keys e noua extremă a FCC Baschet UAV Arad! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*