Amintiri plăcute cu Chindia pe „Francisc Neuman”, dar ele trebuie cuantificate în punctele liniștii! Balint: „În mintea noastră să predomine eficiența!”

În sezonul regular, UTA nu a câștigat maximum de puncte în compania niciuneia dintre partenerele de întrecere. În schimb, Chindia Târgoviște este una dintre cele patru formații (alături de Voluntari, Clinceni și Botoșani) cărora arădenii le-au luat 4 puncte și una dintre cele două pe care le-a bătut pe teren propriu. Dacă Sepsi nu ar fi venit puțin relaxată pe „Francisc Neuman”, cu obiectivul stagional îndeplinit (calificarea în play-off), trupa lui Emil Săndoi ar fi rămas singura care ar fi plecat cu mâna goală de la Arad.

„Meci greu într-un moment dificil, pe care am fi dorit să îl evităm”

Postura nu le-a picat tocmai bine dâmbovițenilor, cu atât mai mult cu cât s-au bătut pentru play-off până în ultima etapă. Nu au reușit să ajungă acolo, dar și-au văzut de treabă în play-out, unde au pus deja la păstrare 10 puncte din 12 posibile. Doar matematica nu-i salvează încă 100% pe târgovișteni, dar e clar că aceștia vor evolua și la anul în elită. Acum, rămâne de văzut dacă „Bătrâna Doamnă” poate profita de faptul că miza nu este atât de mare pentru partenerul de întrecere de sâmbătă (ora 15), care a și avut cu aproape o zi în minus să-și pregătească lunga deplasare pe Mureș, după 0-0 cu Astra, la Buzău. „Înfruntăm Chindia, liderul acestui play-out,  o echipă aflată într-o formă foarte bună. Au reușit să adune zece puncte în ultimele patru meciuri fără să primească gol, o echipă solidă ce merge pe un nucleu foarte bine stabilit și foarte bine structurat de destul de multă vreme. În plus, au și un antrenor experimentat la acest nivel. Cu siguranță, ne așteaptă un meci greu, mai ales că suntem într-un moment dificil, pe care am fi dorit să îl evităm, dar pe care trebuie să gestionăm ca atare. Scopul nostru este să încercăm să scoatem maximum posibil inclusiv din acest meci și până la finalul play-outului să facem numărul de puncte necesar pentru a menține echipa în prima ligă”, a spus Laszlo Balint.

„Chindia are un stil destul de pragmatic și eficient”

Antrenorul arădenilor e pus în gardă în special de soliditatea arătată în defensivă de elevii lui Emil Săndoi, dar și de forma sportivă a majorității fotbaliștilor. „Chindia are un stil destul de pragmatic și eficient. Spuneam, se bazează pe organizare defensivă foarte bună, este o echipă compactă, formată din jucători disciplinați, foarte dispuși la efort. Iar micul nostru ascendent moral, dat de faptul că în sezonul regular am reușit să câștigăm patru puncte în compania Chindiei, cred că se anulează ținând cont de forma sportivă a celor din Târgoviște. Vin la Arad pe un fond de moral și de încredere foarte bun, iar noi trebuie să fim din nou la un nivel bun ca să reușim să câștigăm acest meci. Știm foarte bine armele adversarului, cu ce ne vom confrunta în momentul în care vom intra pe teren. Cifrele Instat din ambele meciuri cu Chindia au arătat că am dominat și în tur și în retur, dar nu este elocvent acest lucru. Statisticile au fost de partea noastră și la Pitești și am pierdut cu 4-1. Așadar, ne lovim de acest paradox în fotbal, așa – până la urmă – cred că trebuie să predomine în mintea noastră eficiența”, a adăugat Balint.

„Florea și  Popa într-un sistem cumva consacrat”

Dacă defensiva Chindiei ia foarte greu gol, Daniel Florea, golghtereul play-outului cu 4 reușite, e cel care eficientizează prestația colegilor săi. „Florea joacă împreună cu Popa într-un sistem cumva consacrat, cel puțin pentru acest sezon, pentru cei de la Chindia. Noi trebuie să fim foarte atenți la modul lor de a acționa, pentru că sunt atacanți foarte eficienți. Nu le trebuie multe ocazii ca să marcheze, majoritatea meciurilor sunt echilibrate și detaliile acestea mici fac diferența. Adică modul în care un atacant reușește să speculeze orice greșeală a adversarului, fiind cât se poate de eficient și de pragmatic în fața porții. Florea este un atacant bun în prima ligă, demonstrează asta, cel puțin în ultima perioadă, că aduce puncte importante pentru Chindia. Ne gândim la el ca la un adversar, în schimb ce avem noi în propria curte trebuie gestionat în așa fel încât să îi aducem un nivel bun, să fie și eficienți pentru UTA”, a mai spus Balint despre fostul vârf al UTA-ei în sezonul 2017-2018.

Celea întoarce armele împotriva fostei sale echipe:Sperăm să ne întoarcem cu punct sau puncte”

Și fundașul Daniel Celea a fost în curtea UTA-ei în prima parte a sezonului 2016-2017, dar a plecat la revenirea din cantonamentul din Spania a echipei antrenată de Laurențiu Roșu. „Lucrăm foarte mult partea defensivă. Fiecare știe ce are de făcut. Alergăm unul pentru celălalt, de aceea avem rezultate foarte bune și primim foarte greu gol. Trebuie să ne gândim sus, iar lucrul acesta să ne motiveze. Mergem foarte încrezători la Arad, va fi o deplasare lungă din care sperăm să ne întoarcem cu punct sau puncte”, a spus fundașul central  de 25 de ani înainte de jocul cu UTA.

Emil Săndoi s-a plâns de programul încărcat al echipei sale înainte de vizita la Arad. „Sunt nemulțumit total de programul pe care îl avem în continuare. Vom juca din trei în trei zile. Este infernal, programul acesta nu îl au decât echipele din Premier League care ajung foarte sus în cupele europene”, a spus fostul internațional, care și-a condus echipa de pe margine miercuri, la orele amiezii, contra Astrei.

Formații probabile:

UTA: Iacob – Peteleu, Erico, Ilie, Shlyakov – Albu, Vorobjovas – Miculescu, Roger, D. Rusu – Hora

Chindia: Aioani – Căpușă, Celea, Iacob, C. Dinu – Neguț, Rață, M. Dulca, Dumitrașcu – D. Popa, D. Florea

Arbitri: Horațiu Feșnic (Cluj) – Mihai Marica (Bistriţa), Alexandru Vodă (Alba Iulia – Alba). Rezervă: Florin Marcu (Oradea)

Observator FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare)

Observator LPF: Marian Ivan (Brașov)

0
0

Articolul Amintiri plăcute cu Chindia pe „Francisc Neuman”, dar ele trebuie cuantificate în punctele liniștii! Balint: „În mintea noastră să predomine eficiența!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*