Ana Bogdan, eliminată în optimi la turneul WTA de la Taipei

Petre Apostol

Ieri, în ultimul meci al zilei de la turneul WTA de la Taipei, Taiwan Open (categorie International, premii de 250.000 de dolari), jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan a evoluat, în optimile de finală, în compania canadiencei Eugenie Bouchard, care a primit invitaţie de a participa pe tabloul principal la competiţia asiatică.
Sportiva prahoveană, în vârstă de 25 de ani, a ajuns săptămâna aceasta, în premieră, în Top 100 în clasamentul mondial (locul 89 WTA), după prima sa prezenţă în turul al treilea la un turneu de Mare Şlem (Australian Open). Iar în runda inaugurală de la Taipei a confirmat, eliminând-o pe principala favorită a competiţiei, Shuai Peng (China, locul 31 WTA), scor 6-4, 6-1. În schimb, Bouchard, ocupantă a locului 5 mondial în 2014, este în prezent în afara topului 100 WTA (locul 121), iar în primul tur de la Taiwan Open a trecut de Lin Zhu (China, locul 116 WTA), care s-a retras la scorul de 1-6, 7-5, 2-0 pentru sportiva din Canada.
În setul întâi, Eugenie Bouchard a reuşit primul break, completat cu victoria pe propriul serviciu, desprinzându-se la 3-1. Sportiva din Sinaia a revenit în joc, egalând la 3, după primul break al său. A urmat o serie de cinci breakuri la rând, prima dintre jucătoare care a reuşit să-şi adjudece ghemul de serviciu fiind sportiva din Canada, care a încheiat setul la scorul de 7-5, după un ghem alb.
Ana Bogdan a replicat în setul secund, distanţându-se la 2-0. Însă, Eugenie Bouchard a preluat, treptat, controlul, egalând mai întâi la 2, după care a reuşit break, desprinzându-se la 5-3. După trei mingi de meci salvate pe propriul serviciu, jucătoarea din Sinaia a egalat situaţia de pe tabelă, printr-un break, obţinut din a doua oportunitate.
Sportiva canadiană a câştigat, din nou, pe serviciul prahovencei, servind apoi pentru meci. De data aceasta, chiar dacă a salvat încă o şansă de meci, Ana Bogdan a cedat în prelungirile ghemului, Bouchard impunându-se şi în al doilea set, cu scorul de 7-5.
Pentru prezenţa în turul al doilea, Ana Bogdan a obţinut 30 de puncte în clasamentul mondial, urmând să-şi stabilească un nou loc de referinţă în ierarhia WTA săptămâna viitoare, avansând cel puţin două poziţii.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*