Ana Bogdan, inclusă în meciul de dublu din confruntarea României în Fed Cup

Petre Apostol

Astăzi şi mâine, la Sala Polivalentă din Cluj, echipa României se va confrunta cu selecţionata Canadei, în prima rundă din cadrul Grupei Mondiale a II-a din competiţia de tenis feminin pe naţiuni – Fed Cup, organizată de Federaţia Internaţională de Tenis.
După ce a pătruns, la începutul anului, pentru prima oară între cele mai valoroase 100 de jucătoare ale lumii, ocupând în prezent locul 86 WTA, jucătoarea prahoveană Ana Bogdan (25 ani, în foto – a doua din dreapta) a fost în premieră convocată în echipa României în competiţia de Fed Cup, în urma retragerii Simonei Halep, din motive medicale. Fostă ocupantă a poziţiei secunde mondiale la junioare, în 2009, Ana Bogdan urmează să evolueze în partida de dublu a confruntării cu echipa Canadei, alături de Raluca Olaru, conform tragerii la sorţi efectuate ieri.
Ordinea meciurilor disputei România – Canada este următoarea:
Meciul 1: Sorana Cîrstea (38 WTA) – Carol Zhao (138 WTA) – astăzi, de la ora 13:00
Meciul 2: Irina Begu (37 WTA) – Bianca Andreescu (173 WTA) – astăzi, după încheierea primului meci
Meciul 3: Irina Begu (37 WTA) – Carol Zhao (138 WTA) – mâine, de la ora 12:00
Meciul 4: Sorana Cîrstea (38 WTA) – Bianca Andreescu (173 WTA) – mâine, a doua partidă, după încheierea meciului 3
Meciul 5: Ana Bogdan / Raluca Olaru – Gabriela Dabrowski / Katherine Sebov – mâine, a treia partidă, după încheierea meciului 4
România (locul 11 în clasamentul pe naţiuni) şi Canada (locul 14) s-au mai întâlnit de două ori în Fed Cup, de fiecare dată victoria revenind reprezentativei tricolore. Câştigătoarea confruntării va obţine calificarea în playoff-ul pentru promovarea în Grupa Mondială I, unde se va duela cu una dintre cele patru reprezentative învinse în primul tur (meciurile din primul tur sunt Belarus-Germania, Cehia-Elveţia, Franţa-Belgia, SUA-Olanda).

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*