Ana Bogdan îşi continuă ascensiunea în clasamentul WTA

Petre Apostol

Săptămâna trecută, jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan a revenit în circuitul profesionist WTA, după două luni de pauză. Sportiva în vârstă de 25 de ani – fostă ocupantă a poziției secunde în clasamentul junioarelor – a participat la un turneu de categorie International (premii totale de 250.000 de dolari), disputat pe suprafață sintetică, la Monterrey, în Mexic.
Situată pe locul 90 în clasamentul mondial înaintea întrecerii mexicane, Ana Bogdan a fost a șasea favorită a turneului. După un debut complicat, în disputa cu reprezentanta gazdelor Victoria Rodriguez (locul 296 WTA, posesoare a unei invitații pe tabloul principal), în care s-a impus cu scorul de 4-6, 6-4 7-6(5), sportiva din Sinaia și-a reglat ritmul de joc, obținând două victorii clare în următoarele tururi.
Astfel, Ana Bogdan a trecut de Sara Sorribes Tormo (Spania, locul 115 WTA), scor 6-2, 6-3, meci disputat în două zile, din cauza întreruperii ca urmare a ploii, apoi de Danielle Collins (Statele Unite ale Americii, locul 53 WTA), scor 6-2, 6-4, calificându-se în semifinale, egalându-și cea mai bună performanță în cadrul turneelor de categorie International.
În lupta pentru prezența în finala competiției din Monterrey, jucătoarea prahoveană s-a confruntat cu principala favorită a turneului, Garbine Muguruza (Spania, locul 3 WTA), care s-a dovedit a fi mai puternică, sportiva iberică impunându-se în două seturi, scor 6-0, 7-5. De altfel, Muguruza avea să-și adjudece și trofeul, după o finală câștigată în defavoarea jucătoarei din Ungaria, Timea Babos, scor 3-6, 6-4, 6-3.
În ciuda înfrângerii din semifinale, rezultatul de la Monterrey reprezintă pentru Ana Bogdan o revenire foarte bună în circuitul mondial, obținând 110 puncte în clasamentul WTA și 11.300 dolari, realizând o urcare de 14 poziții în ierarhie. Astfel, de ieri, sportiva prahoveană ocupă locul 76, fiind cea mai bună clasare din carieră până acum, depășindu-și precedenta performanță care data din 5 martie – locul 85.
Ana Bogdan își continuă periplul pe continentul american, săptămâna aceasta fiind prezentă pe tabloul principal al unui alt turneu de categorie International, care se desfășoară în Columbia, la Bogota. Sportiva din Sinaia este cap de serie numărul 7, urmând să se confrunte, în primul tur, chiar cu o jucătoare din Bogota, anume Mariana Duque-Marino, situată pe locul 123 în clasamentul mondial, care a traversat cea mai bună perioadă din carieră în 2015, când ocupa poziția 66 WTA.
Duque-Marino a câștigat singura confruntare directă dintre cele două jucătoare.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*