Ana Bogdan s-a oprit în semifinale la Hua Hin

Petre Apostol

Jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan a avut un parcurs bun la turneul WTA de la Hua Hin, Thilanda, dotat cu premii în valoare de 125.000 de dolari. Sportiva în vârstă de 24 de ani din Sinaia a fost cap de serie nr. 6 şi a ajuns până în faza semifinalelor, unde a pierdut cu o fostă ocupantă a poziţiei a şaptea mondială, revenită în circuitul profesionist în septembrie, după cinci luni de absenţă.
Ana Bogdan a obţinut calificarea în semifinale prin trei victorii categorice, eliminând, în sferturi, pe a treia favorită a competiţiei, Ying-Ying Duan (China). În primul tur, jucătoarea prahoveană a trecut de Chompoothip Jandakate (Thailanda, wild-card), scor 6-1, 6-2, după care a eliminat-o pe Veronika Kudermetova (Rusia, prezentă pe tabloul principal din calificări), scor 6-3, 6-1.
În sferturi, deşi s-a întâlnit prima dată la turneu cu o sportivă clasată mai sus în clasament, Ying-Ying Duan, Ana Bogdan a obţinut victoria într-o singură oră de joc, scor 6-1, 6-3.
În semifinale, însă, avea să se confrunte cu o fostă jucătoare de Top 10 mondial, Belinda Bencic, din Elveţia, care a fost nevoită să facă o pauză din circuitul profesionist pentru o operaţie la încheietura mâinii stângi. Ca urmare a absenţei sale, jucătoarea elveţiană de 20 de ani coborâse până pe locul 312 WTA, însă imediat după revenirea în circuit, din septembrie, urcase până pe locul 165 mondial săptămâna trecută, câştigând inclusiv un turneu de 100.000 de dolari, la St. Petersburg (Rusia).
În duelul din penultimul act, setul întâi stând sub semnul breakurilor, Bencic a reuşit de două ori să câştige pe serviciul jucătoarei prahovene, dar aceasta a revenit imediat, iar actul a intrat în tiebreak. În decisiv, sportiva elveţiană a început perfect, cu patru puncte consecutive, menţinându-şi avansul, apoi, câştigând în tiebreak cu 7-3.
Setul secund a fost controlat de Belinda Bencic, care a reuşit break devreme, la 2-1, menţinându-şi avantajul până în final, când Ana Bogdan a echilibrat situaţia, câştigând pe serviciul elveţiencei. Însă, jucătoarea din Ţara Cantoanelor a răspuns imediat, prin rebreak, adjudecându-şi, în cele din urmă, setul, cu scorul de 6-3, avansând, astfel, în finala turneului. Iar Belinda Bencic avea să-şi adjudece trofeul, după o victorie în două seturi, scor 6-3, 6-4, cu a patra favorită a competiţiei, Su Hsieh (Taipei).
Pentru Ana Bogdan, prezenţa în semifinale se traduce prin 57 de puncte câştigate în clasamentul mondial, ierarhie în care a urcat patru poziţii, avansând pe locul 111.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*