Anca: „Era important să legăm victoriile” v.s. Petcu: „Cu o așa competiție, jucătorii noștri nu au cum să nu crească”

Lunca Teuz Cermei a ajuns la cota 10 puncte după runda cu numărul 8 a Ligii a 3-a. Formația „alb-roșie” și-a valorificat avantajul terenului propriu, dar și experiența superioară și a respins atacul talentaților fotbaliști de la Centrul Național de Pregătire Timișoara. „Am întâlnit o echipă pregătită, care nu joacă sub presiune. Are un joc bun, aleargă mult și mă bucur cu atât mai mult că am câștigat. Era foarte important să legăm victoriile, după cea cu Becicherecu. Le-am și spus băieților că va trebui să ne întrebuințăm serios să trecem de acești puști talentați, care nu refuză jocul și nu se bagă cu fundul în poartă. Victoria de azi ne dă încredere pentru etapa următoare când mergem la Lugoj. Avem și o noutate foarte importantă la nivel de lot și anume pe Alin Gligor. În sfârșit, am reușit să-l legitimăm , căci, se știe, ni l-am dorit încă din vară pentru apărarea noastră. Totodată, Diarra mai are ceva probleme, dar este în revenire. La Lugoj, sperăm să facem un meci bun și să-l legăm cu cele două victorii”, a spus Radu Anca, antrenorul principal al Cermeiului după succesul cu 3-1 în fața Centrului de pe Bega.

După un start surprinzător de bun de sezon, echipa Centrului Național de Pregătire Timișoara a mai slăbit ritmul. Chiar și așa, „tricolorii” se exprimă destul de bine în teren, doar că le lipsește experiența în momentele cheie ale meciurilor.  „Am întâlnit un adversar bun, determinat, cu o atitudine excelentă, dar ne-am ridicat la nivelul lui în multe momente. Am luat golurile pe erori specifice vârstei, dar, în general, sunt mulțumit de băieți. Este o competiție în care juniorii noștri pot evolua împotriva echipelor de seniori, ceea ce este foarte bine. În procesul de pregătire le cerem să aibă atitudine, motivație și încredere. Facem 7-8 antrenamente pe săptămână, sunt în program de cantonament permanent, ținem foarte mult la tot ce înseamnă educație, comportament și, astfel, copiii o să progreseze în timp pentru a face pasul spre nivelul de performanță. Cu mici fluctuații, evoluția lor a fost bună în acest debut de campionat, am și făcut 7 puncte, dar cel mai important este că noi vedem progres. Și chiar nu au cum să nu crească la ce competiție puternică avem. Există posibilitatea ca să mai apară modificări de lot în iarnă, selecția este deschisă și continuă la Timișoara. Din câte s-a discutat, vor fi condiții și mai bune, acum nu știu dacă sunt multe locuri în țară în care sunt asemenea condiții. Băieții au parte de cazare, masă, de vitaminizare, școală, sunt tot timpul sub control, sunt supravegheați atent. Avem de toate și, credem noi, va fi tot mai bine”, a punctat și Cristi Petcu, tehnicianul fotbaliștilor născuți în anul 2000 și mai mici cantonați la Timișoara.

0
0

Articolul Anca: „Era important să legăm victoriile” v.s. Petcu: „Cu o așa competiție, jucătorii noștri nu au cum să nu crească” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*