Andone s-a întors în locul unde a debutat în fotbalul mare: „Am fost puțin emoționat! Rezultatul nu e chiar rău pentru UTA, până la urmă e o nou promovată”

Ioan Andone a luat loc în tribune la primul meci de pe noul „Francisc Neuman” în calitate de președinte  al celor de la FC Voluntari. Fostul mare fundaș al celor de la Corvinul, Dinamo și al echipei naționale are amintiri plăcute de la Arad, aici unde a îmbrăcat primul tricou de titular în marea echipă hunedorenilor. „Vă dați seama că am puțin emoționat, fiindcă eu am debutat pe fostul stadion <<Francisc Neuman>>. Primul meu meci ca titular la Corvinul a fost la Arad în Divizia B. M-a băgat nea’ Mircea Lucescu fundaș central, a fost prima dată când am jucat 90 de minute la echipa de seniori a Corvinului. L-am ținut pe Vaczi, UTA avea echip[ foarte bună cu Duckadam, Coraș, Cura (n.a. care a stat chiar lângă fostul său adversar în această seară) sau Tisza”, ne-a mărturisit fostul internațional.

Dacă după primele 60-65 de minute ale disputei de la Arad, ilfovenii ar fi semnat pentru un rezultat de egalitate, la final regretul ratării tuturor punctelor există. „Rezultatul nu e chiar rău nici pentru UTA. Până la urmă, pentru o nou-promovată, să nu pierzi nici un meci în primele două etape este un lucru bun. Din păcate, e trist că acest meci s-a jucat fără suporteri din cauza acestei situații de excepție în care toți trebuie să ne ferim. Dacă erau suporteri, meciul era mult mai greu pentru noi. Timp de 65 de minute UTA a controlat ostilitățile, iar finalul a fost al nostru, poate că… Dacă marca Morar la acea ocazie mare cu poarta goală, era altul scorul sau poate egalam noi spre sfârșit”, a mai punctat „Ando”, care și-a dat cu părerea și despre antrenorul „Bătrânei Doamne”: „ Laszlo Balint are un viitor bun, l-am urmărit de când l-am văzut prima oară la Snagov, echipă cu care a ajuns pe primul loc. Mi-a plăcut ceea ce am văzut și îmi place și acum”

Voluntariul s-a despărțit de mai mulți jucători importanți în această vară și nu i-a înlocuit încă decât într-o foarte mică măsură: „Noi suntem într-o perioadă de reconstrucție. Am pierdut 7 dintre titularii de anul trecut, încă nu i-am adus decât pe Mailat și Grădinaru, săptămâna viitoare așteptăm doi spanioli, un fundaș și un mijlocaș central. Am făcut 4 puncte, dar campionatul este lung și greu. Obiectivul nostru este clasarea pe locul 7 la finalul sezonului. Am terminat pe 11 anul trecut, suntem deja de ani buni în prima ligă, dar în fiecare an pierdem jucători pentru că suntem un club sărac. Nu putem face contracte de lungă durată cu jucătorii”, a mai spus Andone.

Pe parcursul carierei, Ioan Andone a îmbrăcat tricourile echipelor Corvinul Hunedoara, Dinamo, Elche și Heerenveen, strângând și 55 de meciuri în prima reprezentativă. Ca antrenor are trei titluri câștigate în Liga 1: unul cu Dinamo și două cu CFR Cluj.

0
0

Articolul Andone s-a întors în locul unde a debutat în fotbalul mare: „Am fost puțin emoționat! Rezultatul nu e chiar rău pentru UTA, până la urmă e o nou promovată” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*