Andrada Vînătu (CSȘ Lugoj), din nou campioană națională la aruncarea suliței

Andrada Valentina Vînătu, atleta antrenată la Clubul Sportiv Școlar Lugoj de profesorul Adrian Vrudnik, a câștigat titlul pe țară al junioarelor 3 în proba feminină de aruncare a suliței, liceana din generația 2004 izbutind o reușită de ”aur” la a patra încercare în concursul din cadrul Campionatului Naţional de iarnă la aruncări lungi pentru juniori 1, 2, 3 și copii 1 sub egida Federației Române de Atletism. Bănățeanca obținea și ”argintul” la categoria superioară de vârstă a junioarelor 2, cu o aruncare record personal.

Stadionul ”Gloria” din Arad a găzduit zilele trecute întrecerile Campionatului Naţional de iarnă la aruncări lungi pentru juniori și copii 1, constând în probe de aruncarea ciocanului, discului și suliței pentru atleții juvenili ai mai multor categorii de vârstă, la băieți și fete. La tradiționala reuniune sub egida Federației Române de Atletism au participat 163 de sportivi, 61 la feminin și 102 la masculin, din 39 de cluburi.

Clubul Sportiv Școlar Lugoj a fost reprezentat pe Mureș de atleta Andrada Valentina Vînătu, liceană în clasa a IX-a la Colegiul Național ”Coriolan Brediceanu”, care a obținut locul I și titlul de campioană a țării în proba de aruncarea suliței între junioarele categoriei a III-a, cu o performanță de 39 de metri și 15 centimetri, din a patra încercare. Prima tentativă a fost ratată, cea de-a doua a măsurat 38 de metri și 90 de centimetri, a treia a fost ratată, a patra a fost cea câștigătoare, a cincea la distanța de 38,96m iar ultima, ratată. Bănățeanca a fost urmată pe podium de junioare din generația 2005, Bianca Ciobanu, de la LPS și CS Atletic Roman, cu 32,68 metri, și Vannessa Valentina Oriaku, de la CSȘ Gloria Arad, cu 28,35m.

Andrada Vînătu obținea în preziua cuceririi titlului și locul secund în competiția junioarelor II la aruncarea suliței, așadar la o grupă superioară de vârstă, cu o performanță de 40 de metri și 83 de centimetri, record personal și record al CSȘ Lugoj la categoria junioare 3. Timișeanca a fost depășită în această probă de Alisia Adela Paruba, de la CSȘ Focșani și CS Atletic Adjud, cu 48,32m, întrecând-o în schimb cu 10 centimetri pe Maria Ureche (CSȘ Bistrița), tot din generația 2003.

Vînătu și-a stabilit recordul personal la a treia încercare în întrecerea junioarelor 2, două fiind în schimb ratate iar ultima, a șasea, măsurând 39,61m.

The post Andrada Vînătu (CSȘ Lugoj), din nou campioană națională la aruncarea suliței appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*